Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

woensdag 17 februari 2016

Winterse kou.......

Hier op de Veluwe is het nog echt een beetje winter. Afgelopen zondag werd ik wakker in een witte wereld. De hele dag heeft het verder gesneeuwd, soms ook wat natte sneeuw . De dagen erna was het zonnig winterweer. In de nacht vorst waardoor er toch nog redelijk wat sneeuw blijft liggen.
Vanmorgen heb ik een wandeling gemaakt langs een van de sprengen die we rijk zijn rond Apeldoorn. En dat gaf mooie plaatjes en ver gezichten.
 

 Het was genieten in de zon en de kou tijdens de wandeling. Op de terugweg op de fiets was er tegenwind en  toen moest ik aan "een muts" denken want die was hard nodig.
Mijn voorhoofd deed gewoon pijn van de wind en de kou.

De 'Muts" met sjaal was in november 2015 al gebreid en ik heb deze nog niet hier laten zien . Een goede gelegenheid dus met deze winterse kou!
Het is gebreid naar een eigen patroon met gemêleerd garen en afgewerkt met  mini pompoens 

Je zou de muts haast in 1: 1 breien.......dat was wat ik dacht vanmorgen op de fiets!


Lieve groet,

Helma


donderdag 11 februari 2016

Het Vloerkleed voor Thea Part 13

Het is 11 februari en dan is het tijd om de vorderingen van het vloerkleed weer te laten zien.
Het borduren ging deze maand lekker en ik ben dan ook een stuk verder gekomen. Scheelt toch wel dat de loeplamp weer op de eettafel klaar staat.
Na in december afscheid genomen te hebben van twee kleuren blauw volgden er deze maand nog eens vijf kleuren. Ik borduur nu alleen nog met gebroken wit en lichtbruin.


Het bleek ook dat er zo tussendoor wel eens een steekje miste in het middenstuk met de rozen en de rand. Vooral een gemist steekje met gebroken wit werden in deze stukken nog gevonden . Deze zijn nu netjes opgevuld. Het opvullen is echt leuk werk, het maakt het patroon helemaal af.


Lieve groet,

Helma