Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

zaterdag 24 december 2016

Adventkalender Part 4


Vandaag tussen de voorbereidingen voor de Kerstdagen heb ik de laatste naalden van de kersttrui gebreid van de Adventskalender van http://store.buttercupminiatures.co.uk/newsblog/?cat=140b .
Ik heb er echt met plezier aan gewerkt!


Na de kerst ga ik de draden afwerken en de trui in elkaar zetten.

Met de Adventskalender van Thea ga ik op mijn eigen tempo gezellig verder. Ik ben ook van plan om de kalender niet helemaal te volgen en mijn eigen invulling eraan te geven. 

Ik wens jullie fijne feestdagen toe!
Lieve groet,

Helma

zondag 18 december 2016

Adventskalenders Part 3


Om de zes dagen een blog had ik in het eerste blog over de Adventskalenders geschreven maar dat gaat niet meer op zoals de vaste bezoekers nu wel weten. Al een aantal dagen maak ik foto's van mijn mini breiwerk om er een blog over te schrijven ...... en die dagen zijn ook zo weer voorbij gegaan!
Ik vind het breiwerk nog steeds leuk om te doen en met de adviezen tussen door leer ik ook nog wat bij.

Ik laat de dagen even aan jullie voorbij glijden met foto's :

13 December: het voorpand is tot het armsgat klaar

15 December: Li- mouw is halverwege

16 december: Alle panden zijn tot het armsgat gebreid.

17 December : Alle panden op 1 naald.......pfff 120 steken!

Vandaag 18 december en 4 naalden van 120 steken gebreid.


Vorig weekend heb ik even gewerkt aan Thea's Adventskalender. Ik heb een gedeelte van de deur van hout gemaakt en de plank voor de tafel uitgezaagd. De middelste delen in de vier vakken van de deur heb ik weer van de deur afgesloopt omdat ik deze onderdelen te klein vond. Hier ga ik nieuwe voor maken. Verder denk ik nog na welke materialen ik als plankendrager ga gebruiken: van hout of van het metaalwerk.
Hier ga ik de komende weken rustig mee verder..............


Nog 1 week en het is Kerstfeest en daar draait het eigenlijk om. Dit is maar hobby! 

Een goede week met een lieve groet,


Helma


zaterdag 10 december 2016

Uit de Oude Doos Part 5


10e van de maand

Eind November heb ik het Kerstborduurpakketje af gemaakt. Het ligt vanaf die tijd  met het andere pakketje uit 2013 samen in een mandje met groen op de keukentafel. Leuk om naar te kijken en tegelijkertijd denk ik dan .........  "de borduurpakketjes van mijn beide zoons"! De achterzijde heb ik geborduurd met het jaartal dat ik het borduurpakketje heb gekregen. Dit was niet volgens het patroon maar van het versieren met borduursels kon ik geen genoeg krijgen.
Een extraatje dus de achterzijde. Net als het zilverkleurig hartje met 'Made With Love" aan de voorkant. Het borduurpakketje komt van de webwinkel Atelier "Steekje en Kruisje"

Ook heb ik nog verder geborduurd aan het grote borduurwerk.........tot 1 December dan wel. Als je de vorige blogs heb gelezen weet je misschien al dat ik vanaf 1 december aan het advents-breiwerk gewerkt heb........dus weinig tijd nu om te borduren met de koffie 's morgens.  Als je goed kijkt zie je een eekhoorntje in de boom zitten. Vorig jaar zaten er ook twee hier in de tuin. Ik heb ze jammer genoeg nu nog niet gezien. Het is zo leuk om die beestjes bezig te zien. Ze graven wat kastanjes en eikeltjes in de grond en in de bloempotten. En daarna zie je ze haastig nootje over de schutting een boom opzoeken. Ook weten ze de eksters aardig uit te dagen. Nog even een overzicht van het hele borduurwerk. Je ziet op de foto dat ik nu rechts bovenin aan het borduren ben.  

Ik vind de foto's dit keer niet echt scherp maar dat komt door het donkere weer van de laatste dagen......echt de donkere dagen voor kerstmis. Van mij mag het weer wel weer zo zijn als vorige week : vrieskou met een zonnetje en heerlijk wandelweer!


Lieve groet,


Helma
 

 
  

woensdag 7 december 2016

Adventskalenders Part 2


Ik begin met de vorderingen van het Adventsbreiwerkje, de Kersttrui ! Elke dag brei ik hier een stukje verder aan. Er was aangegeven dat het een halfuurtje werk was elke dag. Dit blijkt in de praktijk bij mij wel iets langer te duren : drie kwartier tot een uur . Leuk is wel dat er ook wat technische breitips worden gegeven hoe je in miniatuur het mooiste resultaat kan krijgen. Ik leer dus bij!
Het achterpand is tot de armsgaten gebreid en de rechter mouw vordert ook al lekker. Ik heb het idee dat straks alles vanaf de armsgaten samen wordt gebreid.......we zullen het later zien.

Bij Thea's Adventskalender blijf ik nog bezig met verzamelen van materialen. Bij dag 3 en 4 moet ik nog een oplossing zoeken. En bij dag 6 en 7 had ik het makkelijk want dat had ik in mijn verzameling kant en klaar liggen.


 Ik hoop aankomend weekend wat meer tijd te hebben om hier mee bezig te gaan. Hout op maat zagen.........en zo!


Lieve groet,

Helma  

donderdag 1 december 2016

Adventskalenders Part 1


De Adventskalenders in miniatuur zijn vandaag van start gegaan. Elk jaar kijk ik erna, niet iedere dag, maar toch....... zo leuk al die ideeën.
In het poppenhuisweekend had Thea, mijn zusje, het voorbeeld meegenomen van haar Adventskalender van dit jaar. En deze is in het echt nog veel mooier dan op de foto. Ik had in het poppenhuisweekend al geopperd dat ik nog een boekdoos had in kerststijl en dat het daar wel eens in zou kunnen passen. Vorige week bij navraag bij Thea bleek dat deze bijna exact het formaat had van haar hoekje. Er begon dus iets te broeden....... en ik heb mij aangemeld bij Thea voor de dagelijkse email met de beschrijving. Ik weet niet of ik dit allemaal ga maken in de adventstijd want er zijn deze weken genoeg andere dingen die de aandacht vragen. maar het voor plezier is er in ieder geval!

 Ik weet ook niet of ik alle materialen in huis heb. Ik heb een reuze voorraad maar je zal altijd zien dat er net iets niet is wat je nodig hebt. Zeker is in ieder geval dat dit boekdoos zijn bestemming heeft gekregen. Vandaag de eerste dag van de Adventskalender wordt het hoekje gemaakt. Ik denk nog even na over de kleur/ behang van de binnenkant in combinatie met het tafereeltje.

Vanmorgen bij het zien van een andere Adventskalender zag ik dat er in Adventstijd een leuke kersttrui voor een mannenpopje 1:12 gebreid kan worden. Ja ....dat is ook leuk dacht ik. Dus nu wordt er even niet geborduurd tijdens de koffie 's morgens. Volgens de beschrijving heb je niet meer nodig aan tijd dan een half uurtje per dag. Ik ben vanmorgen het garen erbij gaan zoeken en mijn eerste adventsdag is gebreid. Je vind deze adventskalender met deze link    http://store.buttercupminiatures.co.uk/newsblog/?p=9258
Ik denk niet dat ik iedere dag een blog schrijf maar een maal in de 6 dagen lijkt me een goede optie om wat vorderingen te laten zien.

Ik wens jullie allemaal een mooie Adventstijd toe. Een tijd van hoop dat het duister in Licht kan veranderen
Lieve groet,

Helma