Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

maandag 16 december 2013

Gebreid Kerstvrouwtje Part 1


Vanmiddag is dit Kerstvrouwtje van mijn hobbytafel komen rollen. Met mooie vlechtjes en rode strikken en zelfs haar veters van haar rode laarsjes zijn gestrikt . Nou ja een Kerstvrouwtje...ik vind het qua uitstraling meer een kerstmeisje. Dus ik heb bedacht dat het de dochter wordt van het gebreide Kerstmannetje en ze heet Bella....een nieuw kerstvrouwtje die past bij het Kerstmannetje qua leeftijd staat nu weer op de breipennetjes. Ik hoop dat ze nog voor kerst klaar is maar ik betwijfel het want ik moet de kleding zelf bedenken. Daarbij  kost het in elkaar naaien zeker twee keer zoveel tijd wil je het netjes doen. En ja in deze weken voor kerst is er meer te doen dan alleen hobby....... 
Een beentje van Bella was al 5 jaar oud . Ik kwam het beentje tegen tussen alle kleurtjes Vennegaren nadat ik het wintersetje in November klaar had. In de loop van de tijd was de breinaald ook al weer in gebruik genomen dus zweefde het daar rond met losse steken. Je zult het niet geloven maar er was geen steek gevallen en daardoor zeker nu aan de beurt om verder gebreid te worden. Dus begonnen met het tweede beentje om zo het kerstvrouwtje verder te kunnen breien. Het is een patroontje uit de Dollhouse Nederland nummer 8 en ja de afwerking heb ik naar mijn eigen idee gedaan. Bella is 4,5 cm groot of klein ..... van de pompoen op de muts tot onderkant laarsje. Daarbij kan ze zitten en staan doordat ik  pijpperagertje in haar beentjes en lijf heb gedaan. 

Als eerste belandde Bella vanmiddag in de kerstboom zoals je ziet op de foto. De kerstboom stond net klaar om van lampjes te worden voorzien....in ieder geval een passende plek voor een kerstmeisje. Daarna bleek haar ene oude beentje een beetje stijf te zijn dus heeft ze het fietsje van Pinokkio geleend  en is Bella gaan fietsen om haar oude beentje te trainen....lekker buiten. Het zonnetje scheen hier lekker en met al dat witte bont op haar kleertjes was het lekker en goed te doen .
Maar ja kerstmeisjes moeten ook dingen leren in hun kerstleven . Dus er werd vanmiddag ook nog geoefend met de slee. Bella achterin de slee met een groot pakket en de kerstman voorop....even droog vliegen door het groen van de kerstboom.
 Nog een goede week oefenen en wie weet zie je  de kerstman  door de lucht vliegen........tenminste zo gaat het verhaal van de kerstman. Hier wordt kerst niet met cadeautjes gevierd  maar meer in het teken van liefde en vrede op aarde. En als ik dan zittend op mijn bank naar mijn kast kijk  kan ik heerlijk van dit tweetal ....misschien drietal  genieten ...net of ze zo uit een boek of film zijn gestapt.


Groetjes HelmaP.S : Een hartelijk welkom aan Jennifer van Plushpussycat die mijn blog nu ook volgt.


7 opmerkingen:

 1. Wat een schatje die Bella en heel verstandig om eerst het beentje een beetje soepel te fietsen. Zo in de slee zit ze ook veel veiliger in de boom.

  Groetjes, Chris

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk meisje die Bella, je komt al aardig in kerstsfeer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, dat is genieten, Helma, als je deze mooie kerstfiguurtjes van jou ziet. Daar mag je echt trots op zijn, prachtig gebreid en zo fijntjes.......4,5 cm, poepoe, da's heel klein!
  Maar die kerstboom van jou is een ander verhaal: die schijnt te léven.......met al dat gevlieg en droogvliegen door de boom, da's leuk, ik zou het wel eens willen zien ;) hihihi!! Tja, kan er niets an doen, ik heb nou eenmaal een levendige fantastie :D.
  Maar alle gekheid op een stokje: we zijn allemaal druk in deze feestmaand, dus ik ook. Ik moet ook nog iets voor Kerst bedenken, zoals altijd ben ik te laat :(! Ach ja, we zullen zien, wie weet krijg ik nog wel een idee. We hebben tenslotte nog een week.
  Fijne week en flink doorbreien, hoor, dan zien we jouw kerstvrouwtje "op leeftijd" ook nog :D.
  Liefs, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg leuke kerstvrouwtje en op de slee zit een kerstdoosje. Wat zit erin?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Lisette ..nog iets wat afgemaakt moet worden...wat weet jij wel.
   Groetjes Helma

   Verwijderen
 5. wat een leuk kerstmeisje!!

  Groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Very nice dolls. I like the last photo.
  Greetings, Faby

  BeantwoordenVerwijderen