Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

zaterdag 17 mei 2014

Workshop Victoriaans Meisje Part 6

Het bovenlijfje

Dit keer was het bovenlijfje aan de beurt om gemaakt te worden. Het arme kind loopt al zo lang met met alleen dat kantje van boven dat dit nu hoog tijd werd.
Iets voor tienen meldde Thea zich via email dat ze aan de gang ging en ook ik was net van plan koffie te zetten en lekker bezig te gaan dus dat was mooi afgestemd op elkaar.
Het bovenlijfje was een pittig stukje onderdeel van de workshop. We hebben ook redelijk veel gemaild naar elkaar van hoe en wat. Ik heb wel de workshop beschrijving gevolgd maar het bovenlijfje  wel wat bijgeknipt om het passend te maken en natuurlijk weer netjes alle naadjes met de hand genaaid. Net voor de lunch was ik tevreden over het resultaat en dacht ik : nu niks meer veranderen eraan!Je ziet dat ik nu twee verschillende kantjes heb gebruikt maar ik wil je wel verklappen dat beide van hetzelfde kantje komt.......gewoon goed naar de opbouw van het kantje kijken en er delen van knippen. Zo heb je altijd dezelfde kleur kant in je werk.


Ook het rugpand heb ik mooi afgewerkt hiermee.Oei! Volgens mij ziet de Poes nog een draadje hangen.

Ik heb de armen geprobeerd wat dunner te laten lijken door er zijdelint strak om heen te binden. Op de foto's hier nog te zien maar ik heb later op de dag de hele verdikking van de bovenarmen eraf geknipt bij het zien van het smalle patroontje van de mouwen. Daarna  heb ik een minuscuul klein stukje fiberfil er weer om heen geplakt. De volgende keer zijn de mouwen aan de beurt en ik heb zelfs hiervoor al wat voorwerk gedaan.

Ondertussen moet ik even nadenken hoe ik de knoop van het elastiek op het hoofd kan weg werken. Heeft iemand ideeën hiervoor? Het lijkt me bij het maken van het pruikje  dat dit niet zo kan blijven.

Fijn weekend allemaal


Groetjes Helma


9 opmerkingen:

 1. Dat ziet er netjes uit Helma. En fijn dat poes weer zo speels is. Kan je het elastiek niet iets uitrekken en dan plat op het hoofd plakken, wel de knoop eruit dan;-)

  Groetjes, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helma het is heel netjes geworden zo.
  Heel anders als de mijne.
  Je bent wat betreft verdere afwerking echt verder als ik.
  Fijn en zonnig weekend.
  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap en netjes gedaan Helma!
  Het elastiek heel strak afknopen en dan afknippen/vastlijmen? Of een wilde krullenbol als pruik?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. The dress is starting to look lovely. So close to being finished now.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat wordt het jurkje mooi Helma. Ik heb helaas geen oplossing hoe de
  knoop weg te werken, Vroeg me wel al steeds af wat dat was die bobbel op het hoofd.
  Kan je niet bij Minis4all kijken wat ze daar adviseren te doen?
  Susses

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet al heel netjes uit Helma. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

  Groetjes Xandra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo, dat is eens even een mooi jurkje geworden, het was ook wel een beetje schande dat dat arme kind de hele tijd met alleen maar van voor een kantje moest rondlopen ;) LOL!!
  Wat betreft die knoop op haar hoofd (ik had het wel gezien maar wist niet wat dat voor iets was), kun je misschien een kapsel met een knotje maken rondom het knoopje? Want waarom zit dat eleastiekje er eigenlijk? Als je de knoop afknipt, knip je dan misschien de verbinding hoofd lijf weg ...? Dat is dus waarschijnlijk ook geen optie.
  Nou, ik wens je nog een hele fijne avond en sterkte met het afwerken van je jurkje :D!
  Liefs, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen