Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

zaterdag 10 mei 2014

Vloerkleed Floral/Ribbon Part 2

 De 10e van de maand

Veertien dagen geleden was het zover dat het eerste borduursteekje werd gezet. Het was even wennen aan de kleuren en met welke tekens deze overeen kwamen op het patroon. Daardoor heb ik regelmatig wat uit moeten halen. Het is nu wel zo dat ik haast twee keer de gele roos heb geborduurd en weer goed weet dat  ik 's avonds niet te veel borduren moet want dan worden de fouten gemaakt. 
Bij het uittellen van het midden van het  patroon kwam ik er achter dat het kleed tot aan de rand van het karton wordt geborduurd. Ik hoop dat ik goed uitkom en mij niet verteld heb . Lijkt me ook lastig borduren zo aan de rand. Maar ja zover zijn we nog lang niet.Het is wel weer heel erg leuk om dit onder je handen te zien groeien!

 De gele roos is met vier kleuren geborduurd , de blaadjes met drie kleuren groen. Ik heb nu zeven van de vijftien kleuren gebruikt. Nog even de foto van de vorige keer om het vloerkleed nog even te laten zien hoe het gaat worden.


Ik wens jullie een fijn weekend, zonnig zal het niet worden buiten maar laat de zon wel schijnen in je hart!

En natuurlijk een gezellige Moederdag! Lieve groetjes  Helma

6 opmerkingen:

 1. Wat een moeilijke klus Helma.
  Succes ermee.

  Groetjes Nicolien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Helma!
  You have made great progress on your embroidery. It is so small and I know tedious too. It looks very pretty so far. Have a Happy Mother's Day and enjoy your weekend.
  Hugs,
  Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helma, wat een mooi maar moeilijk werkje is dat.
  Ik ben heel benieuwd naar de vorderingen iedere keer.

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. That is such a beautiful rug design and you have made a great start

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi kleurenschema van dit prachtige kleed, Helma, ik wens je veel succes ermee! Ik geloof je op je woord dat het moeilijk moet zijn om zonder foutjes te werken hieraan....
  Ik wens jou ook een hele fijne Moederdag :D!
  Liefs, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat gaat een heel leuk vloerkleed worden, ziet er nu al heel leuk uit. Echt een kleed voor mij, ben ook gek op rozen.

  BeantwoordenVerwijderen