Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

donderdag 8 mei 2014

Workshop Victoriaans Meisje Part 5

Het begin van de Jurk

Vanmorgen heb ik een begin gemaakt met de rok van het jurkje voor het Victoriaans Meisje. Het was iets later dan de bedoeling was want ik had mij verslapen......ja dat heb je als je op je vrije dag geen wekker zet. Dus Thea even gemaild dat het iets later werd. Met een kop koffie erbij ben ik rond 11 uur aan de slag gegaan.
Ik had al eerder besloten een ander stofje dan wat in het workshoppakketje zat te gaan gebruiken. Het lapje stof eerst even goed gestreken zodat alle kreukels en vouwen eruit waren. Het patroontje uitgeknipt en daarna het rokgedeelte uit het stofje geknipt.  Het is uit ervaring een heel rafelig stofje dus  gelijk alle zijden met Tacky ingesmeerd om rafelen te voorkomen. En ja met die droogtijd had ik even geen rekening gehouden. Dus het duurde wat langer voordat ik verder kon werken aan de rok. Van de week had ik al wat uit geprobeerd met een kantje. Mijn stofje heeft een ivoor/crème achtergrond waardoor ik het witte kant van de workshop niet zo mooi vond passen. Gelukkig heb ik een grote voorraad kantjes dus dat kwam mooi van pas nu. Ik heb het kant aan de achterzijde zo verwerkt dat er een piep klein randje onderuit komt. Aan het eind van de ochtend kon ik toch de achternaad van de rok dicht naaien. Vanmiddag de rok gerimpeld en aangedaan bij het Victoriaanse meisje en netjes afgewerkt in de taille.Wat staat het leuk! Ik ben er helemaal tevreden er mee.  Ik moest bij het foto's nemen ineens denken dat ik vroeger op een stoel moest gaan staan als de door mijn moeder genaaide jurk bijna klaar was om te kijken of de lengte overal netjes gelijk was Was dat niet zo dan werd er met een zoomspuit driftig een beetje kalk op de goed hoogte gespoten. Vandaar dat het meisje nu ook op het krukje staat......ik heb even gekeken of alles recht liep.


 

Het stofje heeft een ivoor/crème achtergrond met roze bladmotief en bruine stipjes er tussen. vandaar dat ik ook gekozen heb voor bruine schoenen en kousen.


Ik zag dat Thea al wat verder is gevorderd met de jurk dus als ik zin heb ga ik tussen door nog even  verder met de jurk van de week.


Tot de volgende keer!

Helma

5 opmerkingen:

 1. Oh, oh, verslapen.....foei, Helma ;)!! Nee hoor, lekker toch, als je vrij bent en je het extra slapen eens nodig hebt?
  Je bent ondanks de 'valse' start toch nog lekker opgeschoten met je jurkje, ik ben benieuwd hoe het er uiteindelijk uit zal komen te zien. Lief, dat kantje dat er net onder uit piept en dat op die stoel/krukje staan, dát herinner ik me ook nog van vroeger. Mijn oudere nicht was naaister en kwam altijd voor ons grote gezin het naaiwerk doen, vandaar!
  Ik wens je een heel fijn weekend! Liefs, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 2. me gustan tus avances

  besitos

  Mari

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een heel leuk stofje Helma, je beging lekker op te schieten zo.

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk jurkje zo. Mijn moeder zat altijd op haar knieen om zoompjes te spelden, bikkel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. She is looking beautiful. That is a lovely fine print.

  BeantwoordenVerwijderen