Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

woensdag 17 april 2013

Markthuisjes Part 15

Eergisteren, aan het einde van mijn vrije dagen, heb ik toch nog  een Markthuisje van de kast gehaald en ben ik er even mee bezig geweest. Nou dat wil wat zeggen want bouwen, schilderen en behangen is niet mijn ding.....maar  ik kreeg ineens zin om het aan te pakken.
Vorige zomer heb ik een workshop gedaan om het Markthuisje van een leuk uiterlijk te voorzien en sindsdien is het niet meer van de kast geweest. Wel vond  ik het Markthuisje te flets was doordat er toch nog een gipswaas over de steentjes lag na het voegen. 

Dit was het Markthuisje vorig jaar zomer net na de workshop..... even voor de show de afwerklatjes  op de trapgevel gelegd en het " Anno bordje" en het winkelnaambordje erop geplakt met fotolijm.

Van uit mijn  stoel heb ik daar driekwart jaar al kijkend richting de kast en de Markthuisjes over zitten dubben hoe dit op te lossen.

Ik heb eergisteren eerst een stukje  geprobeerd met een sponsje met een druppel water maar dat had weinig effect. Toen bedacht ik me dat ik nog flexibel schuurpapier/spons had van Sandblaster . Het is een soort flexibel rubber matje met hele fijne bubbeltjes met korrel 400 en het is zelfs als een balletje in elkaar te frommelen in je hand.....dus heel soepel en flexibel. Ik heb hier heel zacht( super zacht) over de steentjes mee geschuurd en zag toch wel enig resultaat. Een voordeel is dat er ook wat gips uit de voeg wordt weg geschuurd zodat de voeg ten opzicht van de steentjes wat dieper komt te liggen. Wel had het flexibel schuurpapier heel wat te lijden want de keukenvloer was met roze stukjes schuurpapier bedekt en 1 stuk heb ik ook echt weg moeten doen....helemaal versleten. Ik moet zeggen dit schuurpapier is niet goedkoop maar is super handig omdat het zo flexibel is en heeft zijn diensten al eerder bewezen met lastig te schuren hoekjes. Dus ik vind het echt een aanrader! 

 


S'avonds ben ik nog met Antique White aan het schilderen gegaan om de wittige rij steentjes een diepere, heldere kleur te geven . Dit moest nog steeds gebeuren na het gipsbadje van vorig jaar zomer.

Ik vind het resultaat een stuk beter. Het Markthuisje spreekt in ieder geval qua uitstraling meer. Misschien iets te netjes maar dat kan ik  altijd nog iets verouderen in een later stadium. Nu ga ik eerst de raampartijen in Antique White schilderen en dan kijken wat voor kleur ik ga gebruiken voor de deuren .

P.S. Het winkelnaambordje komt iets hoger te hangen over de eerste rij witte stenen boven de deurpartij zodat die voor een groot deel wegvalt....zie eerste foto van vorig jaar zomer.

Toch weer een herstart gemaakt.......


14 opmerkingen:

 1. Helma,
  het markthuisje is super!!!!
  liefs van
  Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. It must feel good to have made a restart on this project. Your work has really brought out the colour of the bricks. Looks great. Look forward to seeing your progress on this project.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. The house looks great Helma! I had the same problem when I grouted my bricks, I painted each brick with a very thinned down paint, a lot of work but worth the effort.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. veo que despues de mucho darle vueltas has conseguido el resultado que querias conseguir, la verdad es que se ve muy bien

  besitos

  Mari

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Un trabajo precioso, a mi también me gusta como te ha quedado, felicidades:)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het huisje is prachtig geworden Helma! Die schuurmatjes (of hoe je ze ook moet noemen) vind ik ook ideaal, inderdaad een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helma, leuk dat je toch weer aan de slag bent gegaan met het huisje. Ziet er goed uit zo!
  Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ja, dit ziet er inderdaad veel mooier uit. Veel sprekender zo. Nu kunje weer met veel plezier naar boven op de kast kijken? ( nadat deze helemaal af is, haha).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt eer van je werk Helma!
  Leuke onderbreking ook met de witte steentjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Helma,

  Je schattige markthuisje is prachtig geworden.

  Groetjes Xandra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou zeg, je mag eer van je werk hebben, Helma, wát een verschil. Je kunt het echt goed zien.
  Ik vind het trouwens een dot van een markthuisje, dat het al zó lang op je kast kan staan zonder het af te maken, foei ;) !?
  Wat ga je erin maken, wat voor winkeltje?
  Groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit wordt een boeken winkeltje...ik heb er nog twee...een snoepwinkeltje en een hoeden winkeltje. Als je onder Markthuisjes kijk kan je hele de ontwikkeling lezen.

  En ja Ilona...bouwen is niet mijn ding ..laat mij maar kleine miniaturen maken. Met bouwen ben ik te perfectionistisch en blokkeer ik....maar ik blijf het proberen al gaat het langzaam.

  Groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 13. I like your new house. Great work.
  Bye, Faby

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha, Helma, ik ben ook zo'n val-me-niet-lastig -met-behang-en-buitenkant typ, als ik er eindelijk aan toe ben moet het bij voorkeur maar in een keer, daarna is mijn geduld zomaar op.Maar dit heeft zeker geholpen , complimenten!
  groetjes,
  Elly

  BeantwoordenVerwijderen