Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

woensdag 10 april 2013

Slippers on 60 count Silkgauze Part 2

Het is vandaag weer de 10 e van de maand dus wordt het weer tijd de voortgang van mijn borduurwerk te laten zien. De vorige maand vertelde ik dat ik toch het borduurwerkje op 60 count zijdegaas weer had opgepakt om slippers( pantoffels) te maken. Het is echt een werkje waar je niet uren mee bezig moet zijn maar zoals ik al aangaf elke dag een rijtje.....al heb ik de laatste 1,5 week weinig gedaan tot vandaag. Ik heb er nog even een rijtje bij geborduurd voor de foto van de 10e van de maand.
Het ziet er toch al heel  anders uit als de vorige keer.....


Nog een paar blaadjes en de grote roos nog opvullen en dan is de eerste pantoffel klaar. Op sommige momenten wil je niet ophouden met borduren en een ander moment kan je maar beter stoppen want dan is het steeds uithalen. Maar ik hou wel van een uitdaging met mezelf!


Voor jullie ideevorming .....het hele borduurwerkje is 1,5 cm bij 2,5 cm


Groetjes Helma


10 opmerkingen:

 1. Jommie Helma, wat een pietepeuterig borduurwerkje! Chapeau hoor! Goed dat je erbij zette hoe klein de afmetingen zijn, dat geeft direct een beter beeld van de verhoudingen.
  Ja, over jezelf uitdagen gesproken, dat vind ik ook altijd weer leuk. Maar soms zit het helemaal niet mee en wil ik de hele boel in een hoekje gooien.......om het er daarna toch maar weer vol spijt uit te vissen, hè, is toch zonde van al het werk ;)? De volhouder wint!!!
  Groetjes, Ilona
  PS Ik zie hierboven Thea, is dat Thea, jouw zus, waar je over spreekt? Ik herken de hond van de foto, ze is volgens mij een volger van mijn blog geworden. Maar ik kan haar blog niet vinden, want die wordt niet gegeven op mijn volgerslijst? Jammer...want als ze een reactie zou achterlaten kan ik haar wél zo opsporen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee Ilona , niet mijn zusje maar deze Thea is ook een OLMC lid die ik goed ken. Mijn zusje is thea65 met het plaatje met de voetjes in de zee. Dus zo af en toe twee Thea's hier. Haar blog is mini"s en van mijn zusje Thea's miniatuurwereld.

  Groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Helma, ik zal eens een kopje koffie bij de dames gaan drinken ;)!
   Groetjes, Ilona

   Verwijderen
 3. Zo knap geborduurd en ik vind dat je veel hebt gedaan. Dit heb je zo weer af!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. This will make for a beautiful slipper. Cant wait to see done but it is tedious work I know.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hallo Helma
  mooi hoor,zelf borduur ik op 40+48 count,dat is al fijn,gaaf dat je dat kunt hoor.
  groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen