Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

zondag 7 december 2014

Sinterklaas 2014


O kom maar eens kijken wat ik in mijn schoentje vond......

Gisteravond was hier het avondje van Sinterklaas. Ik werd verrast door Sinterklaas en mijn Zwarte Pieten met mooie cadeautjes voor mijn hobby.

Van Sinterklaas kreeg ik een boekdoos in Kerstthema. Leuk om er een kersttafereeltje in te maken. De afmeting van de binnendoos is 13x18 cm.



  Zwarte Piet verklapte dat het boekdoos in Nederland te koop is bij Blokker.


 Verder verraste  Sinterklaas mij met een heel mooi miniatuur borduurwerkje van een icoon. Het borduurpakketje is van Melissa Sipma. Ik heb al gezien dat dit borduurwerkje een echte uitdaging wordt met 16 verschillende kleuren op 40 count borduurlinnen. Het schilderijtje wordt 4 x5 cm.
 


Van de jongste Piet kreeg ik een 1: 1 borduurpakketjes van een kersthanger/kussentje van "Atelier Steekje en Kruisje". Vorig jaar met Sinterklaas kreeg ik van de oudste Piet een ander borduurpakketje uit deze serie. Een kersthanger/kussentje met een rendier erop geborduurd waar ik met vel plezier aan gewerkt heb. Ik maakte daarna van het patroon nog twee miniatuurkussentjes: zie hier  



 Rond de komende feestdagen hoef ik mij dus niet te vervelen.



De oudste Piet had goed geluisterd denk ik want die bracht een soldeerbout met standaard mee. Zelfs een soldeerbout met verstelbare temperatuur tot 450graden.  Na mijn avontuur tijdens het Poppenhuisweekend 2014 ben ik hier natuurlijk erg blij mee.


Wat ik toen al opmerkte: solderen is  net als borduren heel rustgevend  en heel leuk om te doen en dit ga ik zeker meer doen in de toekomst.



Dank u wel Sinterklaas en Zwarte Piet!


Groetjes van Helma

7 opmerkingen:

  1. Leuke cadeautjes hebben de Pieten voor je meegebracht zeg.
    Je kunt weer lekker borduren.
    En met deze soldeerbout kun je heel wat bedden in elkaar gaan zetten. Succes ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jemig, Helma, jij bent lekker verwend door Sint en Pieten!! Wat ontzettend fijn voor jou dat je zulke mooie en bruikbare (mini)kadootjes hebt gekregen, geniet er fijn van :D! Het is net wat Thea zegt over die bedden: wel zullen het vast gaan zien hier ;)!
    Dat borduurpakketje van het icoon lijkt me erg mooi als het af zal zijn.
    Heb je misschien ook links naar deze winkels/websites voor mij? Of staan ze hiermee ook op de miniatuurbeurzen? Ik zie dit soort pakketjes echter nooit in Apeldoorn, of ik weet misschien gewoonweg niet waar er borduurpakketjes (voor mini) worden verkocht, dat kan natuurlijk óók!
    Fijne week gewenst. Lieve groetjes, Ilona

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Helma wat ben je lekker verwend.
    Vervelen met de feestdagen voor de boeg hoef jij je niet.
    Net als Ilona is mijn vraag een link van Melissa is die er?

    Groetjes Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Ilona en Thea,

    Ilona en Thea leuk dat jullie gereageerd hebben. De link van Melissa is http://www.melissasminiwereld.nl/ . Ze staat in ieder geval op de beurs van DHN in Ulft straks maar je kan ook in haar webwinkel terecht. Kijk maar even haar site na.
    Groetjes Helma

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik dacht: kom, ik ga even kijken of Helma onze vraag beantwoord heeft, ja dus, dankjewel :D! Ga ik eens op de beurs rondsnufflelen bij haar stand :D!
      Groetjes, Ilona

      Verwijderen
  5. Wat ben je verwend! En je pieten hebben goed naar je geluisterd! Leuk hoor, jij hebt de komende tijd zeker genoeg te doen.

    BeantwoordenVerwijderen