Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

dinsdag 6 augustus 2013

Het Servies van mijn Ouders in Miniatuur

Afgelopen zaterdag arriveerde dit mooie servies in 1:12 in mijn brievenbus. Anja Knoop heeft dit servies van mijn ouders in miniatuur nagemaakt. Zo ontzettend knap hoe het lijkt op de 1: 1 versie.
 Anja Knoop is bekend van haar mooie Fimoserviesjes die ze zelf ook beschilderd en verkocht op de beurzen in Nederland.....verkocht want ze gaat nu stoppen heeft ze aangegeven met dit werk om zelf weer met haar eigen poppenhuizen bezig te kunnen zijn. Samen met mijn zusje Thea hebben we haar gevraagd op de voor haar laatste DHNbeurs dit servies na te maken. Voor Thea een achtdelig servies en voor mij een zesdelig servies. gelukkig nam ze op dat moment de bestellingen nog aan voor het maken van serviesgoed. Afgelopen februari, op mijn moeders verjaardag, hebben mijn zusje en ik dit servies uit de kast gehaald en alle stukken op een foto gezet. Vanaf deze foto heeft Anja het servies nagemaakt van Fimo en beschilderd.


 


Het is voor mij een servies met mooie jeugdherinneringen want mijn vader gaf dit twaalfdelig servies  als trouwcadeau aan mijn moeder en dat is nu toch al 57 jaar geleden. In de eerste jaren van hun huwelijk is het vaak gebruikt...in ieder geval kan ik mij herinneren dat het iedere zondag uit de kast kwam. Het theeservies heb ik niet zoveel herinneringen aan dat het echt gebruikt is...wat vage herinneringen als mijn opa en oma er waren en op verjaardagen. Als kind was het heel bijzonder om van dit servies te eten waar mooi getekende korenbloemen , een roze bloempje en korenaren op stonden....en het gemengde veldboeket met dezelfde aren en bloemen in het midden . De laatste jaren wordt het minder gebruikt door mijn ouders...soms met kerst als we  allemaal thuis komen eten maar dan is het wel met de hand afwassen......Op de bovenste plank zie je de grote dekschaal en op de middelste plank de zes diepe borden en een rechthoekige diepe schaal. Op de onderste plank twee ovale opdienschalen  in verschillende grootte. Als laatste de botervloot in het midden en aan de buitenkant de vleeswaren schaaltjes.


 

En hier dan op de bovenste plank de iets kleinere dekschaal, op de middelste plank de zes dinerborden en de sausschaal/juskom en de boterhambordjes op de onderste plank.En niet te vergeten het Theeservies


Dit servies krijgt bij mij een plekje in het "Apeldoorns Huuske" een huis wat ik in de jaren 40/50stijl in ga richten en ja in het Apeldoorns Huuske om dat mijn ouders daar wonen.


Groetjes van een genietende HelmaPS. Wil je meer werk zien van Anja Knoop kijk dan ook onder het item Hindelooper kijkkamer en Poppenhuisbeurs

6 opmerkingen:

 1. Wat is dat een mooi servies, en heerlijk als je daar in 1:1 zulke goede herinneringen aan hebt.
  Het is dan extra leuk om het servies 1:12 mooi uit te stallen in een kast in je Apeldoornse huis.

  Groeten van Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 2. una preciosa vajilla ,y con tantos recuerdos , que la disfrutes

  besitos

  Mari

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi servies is dat. En de herinnering eraan maakt het nog mooier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helma, wat heb jij er weer een mooie kast voor om in tentoon te stellen zeg! Het blijft bijzonder mooi he!

  Groetjes, je zusje Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helma, je servies is prachtig. Het staat mooi in deze kast.
  Mooie herinneringen en het servies van je ouders en dan ook nog eens in een Apeldoorns Huuske.
  Ga je ook nog op zoek naar meubels uit die tijd?

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen