Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

vrijdag 29 november 2013

Genieten van een paar uurtjes Deventer


Gisteren ben ik met twee vriendinnen richting Deventer gereden voor een paar uurtjes gezelligheid met elkaar. Bij de Worp het pontje over de IJssel genomen en dan is het  gelijk genieten van het mooie stadsgezicht op Deventer.
Ik ben even doorgelopen naar de Walstraat om weer even de Quiltwinkel "De 1000 Rozen" te bezoeken. Dit keer had ik op internet gezien dat het DMC borduurzijde daar niet duur was dus met nog wat ideetjes in mijn hoofd voor toekomstig  borduurwerk zes nieuwe kleurtjes erbij gekocht. En ja in een quiltwinkel ontkom je er niet aan om naar mooi stofjes te kijken. Van ieder uitgezocht stofje heb ik 10 cm meegenomen om weer wat kleins van te maken. Twee stofjes met rozen, een kerststofje en het stofje met het kipje...leuk voor in een miniatuur keuken.
Ook kwamen we een Wereldwinkel tegen waar we even rustig hebben rondgekeken . Ik moest gelijk denken aan mijn Fietsenrek die Krin gemaakt heeft voor mij. Zij vertelde mij dat zij bij een wereldwinkel  een fiets en en solex had gekocht in poppenhuisformaat. Ik had dus mijn ogen goed open...en ja hoor achterin de winkel kwam ik ze beide tegen. De fiets was niet erg mooi afgewerkt dus ik heb gekozen voor de ouderwetse solex...zo leuk!.
De solex past echt in het fietsenrek.

Op de heenweg zijn we eerst nog bij De Worp  even een Bloemenwinkel ingegaan met prachtige woondecoraties. Ik heb daar een prachtige plant gekocht met rode besjes en mijn vriendinnen verwende mij met deze mooie glazen kersthanger ...een echte hartverwarmer. 

De hanger is ongeveer 10 cm van doorsnede. Janny en Lia heel erg bedankt!

 Ik heb de laatste weken niet veel laten zien maar ik ben wel achter de schermen met wat dingen bezig maar dit kost even meer tijd om af te werken . Het komt zeker volgende maand voorbij.


Groetjes Helma


8 opmerkingen:

 1. Sounds like you had a lovely day with your friends. The bike and the bike rack are wonderful.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geef mij ook zo'n dagje uit!
  Mooie dingen heb je kunnen kopen en de solex is echt fantastisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, leuk zo'n gezellig dagje uit met vriendinnen, Helma, en wat een leuke aankoopjes heb je weer gedaan. En die solex, bofferd, ik kijk zo vaak in de Wereldwinkel hier in de buurt, maar die hebben ze niet in het assortiment, zeggen ze.
  Dat stofje met dat kipje, oeh, wat een schatje, ik heb dat nog nooit ergens gezien, moet ik toch eens beter rondkijken.
  Een heel fijn weekend gewenst. Groetjes, Ilona
  PS Ik dacht dat er iets met je aan de hand zou zijn, het was zo stil hier, maar je bent dus druk bezig, ben benieuwd met wat........;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heerlijk in Deventer!
  Met de stof met de kipjes ben ik een miniquilt aan het maken. Leuke stof he?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja heel leuk stofje en zo'n fijn printje..ik heb ook al leuke ideeen om te maken. Eigenlijk jammer dat ik maar 10 cm heb meegenomen want de rol was al wel bijna op in de quiltwinkel.

   Verwijderen
 5. Leuk zo'n dagje uit! Je hebt leuke dingen gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik was ook in Quiltwinkel in Deventer geweest en zo mooie stoffen en had een stofje gekocht voor naaimapje .
  Leuke solexfiets!! En fijn dat je met je vriendinnen genoten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In de Wereldwinkel Alexanderpolder heb ik een fiets kunnen kopen, mooi afgewerkt en de Solex kende men wel. Mijn naam en tel.nr. genoteerd; men gaat er achteraan. Leuk, hè. En dat allemaal door jouw verslagje van "paar uurtjes Deventer". Ik doe zoveel goeie ideeën op hier.
  Groet, Rya Lucas

  BeantwoordenVerwijderen