Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

maandag 8 juni 2015

45e Waterloopleinmarkt Ugchelen


Zaterdag 6 juni, werd in ons dorp Ugchelen, rond de kerk, de 45e Waterloopleinmarkt gehouden. Het was nadat de vorige avond het geonweerd had , een prachtige zonnige dag. 275 vrijwilligers waren deze dag actief  achter de kramen. Het werd weer een groot succes want er werd deze dag 39.000,00 euro opgehaald voor 5 goede doelen. Zelf stond ik dit jaar weer achter de hout en rietkraam en het liep goed door deze dag. Ja wat wil je nog meer: een lekkere temperatuur, stralende zon en een terrasje met van alles voor de inwendige mens. Ook wij als vrijwilligers werden van alles voorzien. Om  9.00 uur een kop koffie met krentenbol  en voor bij de kraam een flesje water. Een thermosfles koffie op de kraam en tussen de middag soep met broodjes. Er waren 120 kramen met per kraam naar onderwerp alles netjes gesorteerd. Op sommige kramen zelfs nog ingedeeld op kleur.
Zelf heb ik ook nog wat weten te vinden voor d miniatuur hobby:


 


Voor de opening van de Waterloopleinmarkt, met een krentenbol en koffie in de handen, ben ik bij het speelgoed gaan kijken. Onderhand kennen ze me daar wel. Dit jaar weinig poppenhuizen, maar wel 2 zakjes poppenhuisminiaturen.
Een houten boot en locomotief voor de speelgoedwinkel. Een rood koperen mand. Ik ga die viullen met hout voor bij een schoorsteen. Een rieten hondenmand en  3 kerstminaituurtjes. Een leuk paasminiatuurtje voor ooit in een Paastafereeltje. Het houten kijkkastje kostte 10 cent en kon ik niet laten staan.
Helemaal blij ben ik met de 4 originele rubberen Robbie popjes( heerlijk beweegbaar en zacht). De witte wastafel  is van het roze achterschot af te klikken en kan ik straks ergens in bouwen. Ik was hier gelijk weg van want de wastafel is zo lekker ouderwets. Het roze achterschot is voor de prullenbak. Ik kan de wastafel nog een kwastje verf geven dan zie je ook niet meer dat het plastic is. Een kraantje erop een paar handdoeken aan de zijkant en ik heb een prachtige wastafel.


 
 Verder kwam ik nog een pons tegen bij de speelgoedkraam en dacht gelijk dat is een mooi onderpapiertje voor miniatuurtaarten. Een voorbeeld ponsje ligt er boven op.


 Dit is een mooie dag om op terug te kijken!

Dit was eindelijk weer een berichtje maar het 1:1 leven neemt de nodige tijd in beslag i.v.m het volgen van een opleiding.


Lieve groet,

Helma7 opmerkingen:

 1. Realmente un precioso día....los muñecos de goma son muy bonitos y vuestra disposición de ayudar de lo mejor.
  Un abrazo
  Maite

  BeantwoordenVerwijderen
 2. me alegro mucho de que la recaudacion fuese tan bien , estas compras son fantasticas

  besitos

  Mari

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke dingen heb je kunnen vinden, Helma!
  Gaat het goed met je studie?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, Jolinda . Vandaag gehoord dat ik voor anatomie/fysiologie geslaagd ben. Super blij ben ik!
  Groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke aankopen heb je gedaan> Ik ben helemaal weg van het konijntje...zo leuk!

  Groetjes, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hè, hè, daar ben ik ook eindelijk effies: ben de laatste weken erg druk en het bloggen schiet er een beetje bij in ;O! Maar ook jij bent erg druk met je studie, en wat lees ik hierboven: je bent geslaagd voor anatomie/fysiologie: HOERA :D!!! Hatrstikke goed, Helma, hartelijk gefeliciteerd!
  Bovendien heb je ook nog wat leuke spulletjes op de Waterloopleinmarkt weten op te scharrelen, ik herken dat wastafeltje en als ik me niet vergis is het knap oud en waren er toen meer setjes van die 'klik'-meubeltjes ;)! Veel plezier ermee.
  Leuk weer eens een blogje van je te zien, succes met de studie, meiske, zet 'm op!
  Veel liefs, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je blog verhaaltje is me helemaal ontgaan, zag het ineens tussen een blog van andere.
  Maar wat een gezellige dag hebben jullie gehad.. en dan zo'n bedrag voor het goede doel.
  Dat is al mooi, maar je mini's............heel leuk Helma, een mooie score hoor.
  Het slagen heb ik al op gereageerd.....maar ook hier nog een keer Gefeliciteerd Helma.

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen