Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

maandag 9 november 2015

Poppenhuisweekend 2015


Een geslaagd poppenhuisweekend!


 Afgelopen weekend was het weer zover: ons Poppenhuisweekend en wel voor de vierde keer. Dit keer hadden we een bungalow in de buurt van Ewijk en Beuningen gehuurd. Vrijdag rond half 4 kwamen we ( Thea, Jolinda en Irna) elkaar tegen bij de receptie van het park de Groene Heuvels.
Na verkenning en verbouwing van de bungalow hebben we eerst lekker met elkaar aan de thee/koffie gezeten om daarna de bedden op te maken en aan het eten te denken.
Na de maaltijd werden de hobbyspullen op de eettafel uitgestald en iedereen was al gauw bezig met het onderwerp van dit weekend. Een kast en stoeltje om toveren van mahonie naar een vintage stijl. Iedereen had een kastje/ huisje/ lantaarn meegenomen om het tafereeltje in uit stallen.


De bedoeling was om er nog wat planten bij te maken om het tafereeltje compleet te maken. Kitty had speciaal voor ons een workshoppakketje met de cameo gemaakt van een prachtige bloembak die paste in de stijl van het tafereeltje. Dank je wel  Kitty....het was heel leuk om de prachtige bloembak te maken.
Voordat we aan de slag gingen vrijdagavond werden nog de welkomstcadeautjes gegeven.

 Ik had voor iedereen een kerstbal gebreid met een miniatuurboekje over "kerstballen breien met Arne & Carlos" .
 

 Thea had een mooi stoofje gemaakt van berkenhout en Jolinda had een workshoppakketje gemaakt van een lamp uit het boek Het Franse huis van Christine-Lea de Frisoni. Van  Irna houden we het nog te goed want die was haar cadeautjes vergeten, ze baalde hier echt van.
Thea ging aan de slag met de aankleding van haar lantaarn. Jolinda , Irna en ik ging driftig aan het schuren van de mahonie meubeltjes nadat we de kast gesloopt hadden en al het glas er uit hadden gehaald. Na een tijdje was alles om ons heen van tafel tot aan onze spijkerbroeken rood van het schuurwerk. Ook maakte we een begin met de aankleding van het kastje/huisje.Ik zelf had vrijdagavond het plafond geschilderd van mijn IKEA-kastje en de meubeltjes helemaal geschuurd.
Zaterdag ben ik het IKEA-kastje gaan behangen en ik ben daarna begonnen met schilderen van de kast en het stoeltje in antiek wit.  Schilderen is normaal gesproken niet mijn ding maar zo samen met elkaar motiveert het zeker om aan de slag te gaan en met een leuk resultaat. Zaterdagavond werden de meubeltjes met patina( goud) ingesmeerd en de deur werd met tule bekleed i.p.v met glas. De glazen zijkanten werden beplakt met tule. Het kantje voor de planken was de finishing touch en toen was het echt bedtijd.
Zondag heb ik het stoelkussentje bekleed en ik maakte er een bijpassend kussentje bij.
Nadat Irna en Jolinda huiswaarts reden heb ik het workshoppakketje van Kitty gemaakt: de prachtige bloempot. Deze en een andere bloempot geschilderd en met goud patina bewerkt. Later heb ik nog een kantje langs de stoelbekleding en het kussentje gemaakt.s'Avonds wilde Thea en ik nog bezig met de palm maar bij mij bleek de energie op dus Thea werkte heerlijk door aan de palm en ik zat er gezellig bij te kletsen.
Het was weer een heel gezellig en productief weekend. Nu zelf nog aan de slag met de planten.

Lieve groeten,

Helma
  
5 opmerkingen:

 1. Hoi Helma! Wat heerlijk dat jullie elke keer zo samen die poppenhuisweekenden houden, dan zul je inderdaad iets aan miniatuurwerk kunnen doen en het is nog gezellig ook ;)! Het kastje ziet er al mooi uit, de spulletjes die jullie uitgewisseld hebben, zoals die mooi gebreide kerstballetjes en de bloempot zijn ook mooi.
  Groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi Helma vooral het stoeltje!
  Het stoeltje vind ik stiekem zelfs mooier dan die van Thea
  Liefs Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En dat breekt dan in op blog en dan zegt ze ook nog dat t mooier is dan de mijne.... Gezellig he!
  Maar Helma, je kastje is erg leuk geworden en hoop dat je snel met de plantjes aan de slag kan gaan.
  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, maar het stoeltje is ook gewoon mooi! En dan zullen we het maar niet hebben over de kast.......
  Als je die verkoopt op de beurs in Ulft is het binnen 10 minuten verkocht voor een mooie prijs. Zo precies gemaakt!

  Helma, Thea en Irna, bedankt voor het gezellige weekend, het is veel te snel voorbij gevlogen!
  Ik heb nu alweer zin in volgend jaar.......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I like the new color of the furniture.

  BeantwoordenVerwijderen