Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

woensdag 20 april 2016

Harlekijntje


In het tijdschrift DHN van April 2016 zag ik een leuk patroontje van een Harlekijntje. Dit gebreide ventje zag er zo leuk en grappig uit met alle belletjes op zijn kleding dat mijn handen gelijk jeukte om te beginnen met breien.
Het Harlekijntje komt goed te pas in de Toyshop onderin mijn Poppenhuis The Kendrew .
Eerst werden de kleuren bedacht en ik ben daarvoor aan het googelen gegaan om een idee te krijgen wat er zo aan voorbeelden van harlekijnen zijn gemaakt. Ik kwam hierbij een afbeelding van een voorkant en achterkant van een boekje tegen met de titel "Harlekijntje gaat op reis" met een Harlekijntje afgebeeld in de kleuren blauw en oranje. Leuk, dacht ik, om dat boekje erbij te maken in miniatuur . En ja dan is het logisch om deze kleuren te kiezen voor het breiwerkje. In mijn voorraad Vennegaren waren de kleurtjes ook aanwezig dus het breiwerkje was gauw opgezet. Afgelopen zondag was het harlekijntje klaar. Het in elkaar naaien van dit soort poppetjes vergt meestal meer werk dan het breien zelf is mijn ervaring. Ik heb op sommige punten niet helemaal het patroon gevolgd en naar eigen inzicht wat aanpassingen gedaan. En ja die kraaltjes maken het toch helemaal af.

     

Het Harlekijntje krijgt een mooi plekje in een van de wandkasten in de Toyshop.
Dit ondeugende ventje is 3,5 cm hoog.

Gisteren ben ik wit papier oud gaan maken door het papier met thee en een gebruikte senseopad te bewerken. Even laten drogen en glad strijken met het strijkijzer en dan het boekje printen op dit oud gemaakte papier. Ondertussen had ik ook een site gevonden waar de bladzijden van het boekje te vinden waren dus ik heb de bladzijden van het eerste hoofdstuk als inhoud gekozen van het boekje.
Gisteravond ben ik met het boekje bezig geweest en dit is het resultaat :"Harlekijntje op reis" is geschreven in 1928 door Josephine Siebe. Het is een fantasieverhaal over een levende Jan Klaassen pop. Harlekijntje vindt een fijn thuis in het boshuisje, maar in de lente kriebelt zijn avonturiers bloed zo hevig, dat hij de wereld intrekt. Door zijn dolle streken rolt hij van 't ene naar het andere avontuur; hierdoor maakt hij veel vijanden, maar ook goede vrienden. Maar gelukkig komt alles goed want hij komt weer behouden in het boshuisje. Het is een boekje voor kinderen van 9 tot 10 jaar.
Lieve groet,

Helma


3 opmerkingen: