Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

vrijdag 10 februari 2017

Uit de Oude Doos Part 7


De 10e van de maand

Het is weer tijd voor een update van het borduurwerk. Elke dag een halfuurtje borduren geeft toch wat vooruitgang te zien na een maand. Ik dacht eerst niet zoveel gedaan te hebben maar als ik de foto van een maand geleden nu bekijk is er toch al veel meer te zien. Zelfs de was hangt lekker buiten te wapperen.


Dit keer waren er heel wat stiksteekjes te borduren naast de kruissteekjes: aan de takken bovenin, om de bloesem aan de tak daaronder, rondom bij de eekhoorn, de wasmand en de wapperende was.

Nog even de foto van de vorige maand erbij:

Naast het borduurwerk ben ik deze maand ook bezig geweest om een rijstpopje te maken. Ik heb het afgewerkt met Yoyo's van 2 cm, maatje  Xsmall. Er zitten totaal 31 Yoyo's op, afgewerkt met een piepklein blauw kraaltje in het midden. Zo leuk om te doen......

 Verder is de Veluwe rond Apeldoorn weer bedekt met een witte deken sinds gisteren. En dat geeft weer mooie plaatjes:

De kerstroos op de tafel in de tuin


Dwalen langs de sprengen......
Lieve groet


Helma
2 opmerkingen:

  1. Fijn, dat je er een foto bij hebt gezet, Helma, want ik nu duidelijk het verschil zien :)! Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik bij jouw rijstpopje dacht: Yoyo's, wat zijn dat...??? Totdat ik op de foto klikte en vergroot alles veel beter kon zien, alweer wat geleerd ;D!
    Ik ben een echt winterkind, dus geniet ik van jouw foto's, prachtig. Hier heeft het een beetje gesneeuwd, maar is er vanochtend al weer heel veel weggedooit, jammer. Het geeft altijd weer mooie foto's, dankjewel voor het delen.
    Fijn weekend gewenst. Lieve groetjes, Ilona

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk die rijstpopjes, wat een werk ook. En sneeuw is alleen leuk voor mooie foto's.

    BeantwoordenVerwijderen