Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

zondag 22 januari 2017

Workshops OLMC "Het Buitengebeuren" Part 1

Workshop Tuinschepje van Karin

Met de On Line Mini Club gaan we de komende maanden bezig met workshops die te maken hebben met "Het Buitengebeuren".
Deze maand is dat een tuinschepje. Vorige week hadden we de beschrijving gekregen en aan het eind  van de beschrijving stond dat je op de zelfde manier ook een harkje kon maken.
Ik ben er deze week mee bezig geweest en dit is het eind resultaat:


Ik heb uiteindelijk toch niet de beschrijving gevolgd voor het maken van het handvat van het tuinschepje. Ik had deze foto gezien in een blad en dat leek me erg mooi om te maken:


Tussen de bedrijven door, ik had de beschrijving van de workshop al een keer doorgenomen, was ik aan het denken hoe ik het houten handvat van het tuinschepje zou maken. De rondingen op de foto zouden door veel schuren in model gebracht kunnen worden........dat was mijn plan !
Het liep toch anders want tijdens een prachtige winterwandeling afgelopen donderdag hier in de omgeving kwam de gedachte naar boven om toch eens bij de Tiny Turnings te kijken in mijn hobbykoffer. Ik heb daar kleine reststukjes van Tiny Turnings in een zakje liggen. Al lopende probeerde ik de vormen van de Tiny Turnings voor me te halen........maar besloot daarna toch maar te wachten op thuis en te genieten van de omgeving.......nog steeds een winterlandschap!


Lekker wandelen langs de  Veluwse sprengen.......

Die avond ,heel laat, heb ik  de koffer erbij gepakt en ik ben gaan zoeken in het zakje Tiny Turnings.

 

Met de twee houten kralen van 4 mm op iedere kant was het voor mij duidelijk dat dit het handvat ging worden. Het voordeel was ook dat ik een gaat je had om het schepje/ harkje  te bevestigen en een gaatje om de touwtjes vast te maken.

De volgende dag, afgelopen vrijdag dus, ben ik er heerlijk ontspannen mee bezig gegaan. Ik heb het huishouden lekker laten liggen.

Vooruitlopend op de volgende workshop in Februari kwam de gedachte in me op dat er potgrond nodig was en misschien ook wel planten mest. Dat werd dus printjes zoeken maar ............................ ik heb nu wel een zak potgrond waarin echte poppenhuispotgrond ( gedroogde oude koffieprut) zit en een pak plantenvoeding gevuld met echte korreltjes( maanzaadjes). En de vrouw met de groene vingers heeft al wat potten uit de kast gehaald.
Ik ben helemaal klaar voor de volgende workshop.........bloemen met Roelie!


Karin bedankt voor je beschrijving zonder dat was ik niet op mijn idee gekomen.Lieve groet,

Helma


6 opmerkingen:

 1. Helma, dat winterlandschap is heerlijk zeg. Hier is geen vlokje sneeuw neergekomen. Wel met tijd en wijlen koud en glad, en de jeugd begint langzaam het ijs uit te testen, maar dat is de enige winteractiviteit.
  Je schepje en tuinharkje zijn leuk geworden, slim om de tiny turning te gebruiken, dit scheelt een hoop schuurwerk. Ik denk dat ik dit maar even van je af ga kijken en ook mijn restjes even op ga snorren. Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Buen comienzo , seguro que el taller de flores será fantástico, feliz semana:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk, dat wandelen in een winterlandschap, hè Helma, ik geniet er ook zo ontzettend van. Wij zitten wat de sneeuw betreft nèt aan de onderrand van het sneeuwgebied in Nederland, maar het is nog heel mooi hier in het buitengebied!
  Jouw setje tuingereedschap van de workshop is leuk geworden, met een geheel eigen touch. En samen met de voorbereidingen weet ik zeker dat het geheel met bloemen de bloemen van Roelie nóg leuker gaat worden, geniet er van!!
  Lieve groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk verslag om te lezen, Helma! T is nu nog veel te koud om in de tuin aan de slag te gaan, maar die ziet er wel winters uit.
  Momenteel is het hier erg mistig; sneeuw hebben wij nog niet gehad ( hoeft voor mij ook niet)....

  Ik ben nu al benieuwd naar je bloemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ziet de natuur er mooi uit. Hoewel hier het lopen niet altijd even makkelijk gaat. Gladheid en oneffen bodem zorgen ervoor dat je soms erg moet uitkijken.
  Wat heb je dat mooi opgelost Helma. Een geweldig idee om de tiny turnings te gebruiken. Het schepje en harkje zijn prachtig geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Esta estupendo buen trabajo de jardineria y la tierra en su saco me ha gustado mucho.
  Ese paseo por la nieve puede ser precioso, y la primavera con sus flores es ideal, no hace frio y se puede disfrutar mas tiempo.
  Un abrazo
  Maite

  BeantwoordenVerwijderen