Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

vrijdag 24 februari 2017

Workshops OLMC " het Buitengebeuren" Part 2


Workshop Bloemen met Roelie

Deze maand heeft Roelie voor ons een workshop gemaakt  voor het buitengebeuren om bloembollen te maken in bloempotten. En ze gaf een voorbeeld hoe je seringen zou kunnen maken.
Dit is het resultaat na 1,5 week tussendoor miniaturen:


 
Ik ben vorige week begonnen om de emaillen kan te maken die van het "in weer en wind' buitenstaan een roestig uiterlijk heeft gekregen.

De seringen waren daarna aan de beurt. 


Roelie gaf een voorbeeld aan van de workshop  http://mylittlelittledream.blogspot.nl/2013/03/miniature-lilac.html .

Ik ben begonnen om eerst de kleuren van de seringen te mengen en te maken. Dit heb ik gedroogd en in potjes gedaan....en ja ik heb nog genoeg over om later nog meer seringen te maken.


Daarna waren de Seringen zelf aan de beurt. Ik koos voor de kleuren wit, lila en paars
 
 
Zoals je ziet heb ik op de hoofdtak 2 seringen gemaakt net als in het echt. Daarnaast zijn de blaadjes van aparte zijtakjes gemaakt. Ik heb hier echt met plezier aan gewerkt met af en toe foto's  van seringen op internet bekijkend en foto's die ik eerder heb gemaakt van mijn eigen seringenstruik.

Afgelopen maandag ben ik begonnen met "de bollen in bloempotten van Roelie". Zij gaf een beschrijving van hoe je hiervoor de bollen zou kunnen maken. Die workshop heb ik gevolgd en daar is de platte schaal met bollen het resultaat van.  



Volgens de beschrijving van de workshop zou ik nog een pot kunnen vullen met een grote bol. Ik bedacht me dat een beetje kleur op de tafel wel zo leuk zou staan. Ik heb weer de beschrijving van de bollen gevolgd en op de bollen de narcissen gemaakt. Het groen van de narcissen is gemaakt van natuurlijk materiaal ,gedroogd  hoog onkruid wat ik op een van mijn wandelingen tegenkwam, wat ik geverfd heb in lentegroen.


Roelie bedankt voor de leuke workshop!


Lieve groet,


Helma



8 opmerkingen:

 1. Hallo Helma! Jij bent al helemaal in lentesfeer en dat na die storm van gisteren ;).De narcissen(bollen) en jouw seringen zijn mooi geworden, jammer dat je de seringen niet kunt ruiken, hè? Jouw lentetafel ziet er mooi uit, geniet ervan!
  Ja, Tatiana kan op een vernuftige manier mooie miniaturen maken met het weinige wat ze daar ter beschikking hebben en ze deelt gul met haar tutorials.
  Groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Te ha quedado una mesa fantástica, feliz fin de semana:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Helma wat heb je er een leuke tafel van gemaakt.
  Ben heel benieuwd naar je verdere resultaten.

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je mooie kleuren voor de seringen gebruikt Helma. Mooie tafereeltje is dit geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helma, de kan is ook erg mooi geworden, en de Seringen zijn ook erg mooi. De kleuren komen ook precies overeen, maar logisch natuurlijk, want ze bloeien natuurlijk ook in allerlei kleuren in je tuin. Erg leuk, Ik ga binnenkort ook aan de workshops beginnen, Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen