Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

zaterdag 10 augustus 2013

Slippers (pantoffels) on 60 count Part 5

Weer een stukje verder....

Het was de afgelopen maand heel warm hier op de Veluwe zoals de meeste wel weten dus absoluut geen weer om te borduren voor mij. Je moet namelijk weten dat mijn borduurplekje waar de loep een vaste plek heeft net onder een schuin dak is waar de hele dag de zon op brand ...  dus heet, warm en benauwd op mijn hobbykamer van s'morgensvroeg tot 's avonds laat .
Maar de laatste dagen was het toch wat aangenamer in de kamer qua temperatuur en met de 10e van Augustus in voorruitzicht heb ik de  laatste vijf dagen elke dag een half uurtje geborduurd. Dat geeft toch best een leuk resultaat:

Groetjes Helmadinsdag 6 augustus 2013

Het Servies van mijn Ouders in Miniatuur

Afgelopen zaterdag arriveerde dit mooie servies in 1:12 in mijn brievenbus. Anja Knoop heeft dit servies van mijn ouders in miniatuur nagemaakt. Zo ontzettend knap hoe het lijkt op de 1: 1 versie.
 Anja Knoop is bekend van haar mooie Fimoserviesjes die ze zelf ook beschilderd en verkocht op de beurzen in Nederland.....verkocht want ze gaat nu stoppen heeft ze aangegeven met dit werk om zelf weer met haar eigen poppenhuizen bezig te kunnen zijn. Samen met mijn zusje Thea hebben we haar gevraagd op de voor haar laatste DHNbeurs dit servies na te maken. Voor Thea een achtdelig servies en voor mij een zesdelig servies. gelukkig nam ze op dat moment de bestellingen nog aan voor het maken van serviesgoed. Afgelopen februari, op mijn moeders verjaardag, hebben mijn zusje en ik dit servies uit de kast gehaald en alle stukken op een foto gezet. Vanaf deze foto heeft Anja het servies nagemaakt van Fimo en beschilderd.


 


Het is voor mij een servies met mooie jeugdherinneringen want mijn vader gaf dit twaalfdelig servies  als trouwcadeau aan mijn moeder en dat is nu toch al 57 jaar geleden. In de eerste jaren van hun huwelijk is het vaak gebruikt...in ieder geval kan ik mij herinneren dat het iedere zondag uit de kast kwam. Het theeservies heb ik niet zoveel herinneringen aan dat het echt gebruikt is...wat vage herinneringen als mijn opa en oma er waren en op verjaardagen. Als kind was het heel bijzonder om van dit servies te eten waar mooi getekende korenbloemen , een roze bloempje en korenaren op stonden....en het gemengde veldboeket met dezelfde aren en bloemen in het midden . De laatste jaren wordt het minder gebruikt door mijn ouders...soms met kerst als we  allemaal thuis komen eten maar dan is het wel met de hand afwassen......Op de bovenste plank zie je de grote dekschaal en op de middelste plank de zes diepe borden en een rechthoekige diepe schaal. Op de onderste plank twee ovale opdienschalen  in verschillende grootte. Als laatste de botervloot in het midden en aan de buitenkant de vleeswaren schaaltjes.


 

En hier dan op de bovenste plank de iets kleinere dekschaal, op de middelste plank de zes dinerborden en de sausschaal/juskom en de boterhambordjes op de onderste plank.En niet te vergeten het Theeservies


Dit servies krijgt bij mij een plekje in het "Apeldoorns Huuske" een huis wat ik in de jaren 40/50stijl in ga richten en ja in het Apeldoorns Huuske om dat mijn ouders daar wonen.


Groetjes van een genietende HelmaPS. Wil je meer werk zien van Anja Knoop kijk dan ook onder het item Hindelooper kijkkamer en Poppenhuisbeurs

zaterdag 3 augustus 2013

Een Kerstcadeautje in de Zomer

Afgelopen week kreeg ik nog een verlaat verjaardagscadeautje van een vriendin en haar man. Naast twee leuke Senseo mokken had ze voor mij een tijd geleden al wat gekocht  vertelde mijn vriendin. Ze zag het cadeautje in een tuin in Frederiksoord  en ze moest toen gelijk aan mijn Poppenhuishobby denken. Lief en leuk als mensen dat speciaal voor je kopen. Het is altijd spannend het uitpakken van miniatuur cadeautjes en ik was verrast deze leuke Kerstminiatuurtjes te zien.

 


 Het zijn vier Kerstboomhangertjes en een Kerstballendoos met inhoud. De kerstfiguurtjes zijn 2 cm groot en de doos ongeveer 2 cm bij  3 cm. Nou die komen met een kleine maand of vijf zeker weer te pas....in een Kerstboom of in de Kerstkraam!


PS. Ik zie nu dat de kerstballendoos op zijn kop op de foto is gekomen...toch volgende keer beter opletten!