Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

zondag 27 april 2014

Workshop Victoriaans Meisje Part 3

Naar de Dierenarts

Op deze regenachtige zondag heb ik toch maar eens aandacht besteed aan het Victoriaanse meisje wat al bijna twee maanden naar me zit te kijken vanaf de rand van de loep lamp op de eetkamertafel. Achter haar ligt de arme poes met haar gebroken staart en oortje. Ik heb nog steeds geen tijd gehad om een afspraak bij de dierenarts te maken. Dat er al weer bijna twee maanden voorbij zijn  na het domme ongelukje op 28 februari.............de tijd gaat snel!Dus nu de hoogste tijd om maar zelf de verpleegster uit te hangen.......genoeg ervaring mag ik wel zeggen! Geen gipsverband maar een mooi lijmverband is het geworden , het moderne EHBO-middel voor poppenhuisland. En het mooie is dat er niet zes weken stil hoeft worden gezeten door poeslief.
Het is eigenlijk wel schandalig dat ik die poes zolang heb laten liggen en nu vandaag  is die met 10 minuten al aan de beterende hand en springt ze bij het Victoriaanse meisje op schoot.


 

 
Keek ze me daarom bijna twee maanden zo lief aan of is het voor haar zelf omdat ze  verder aangekleed wil worden. Koud heeft ze het niet echt gehad want iedere morgen zit ze met dit mooie lenteweer  in het zonnetje op haar plekkie. Maar ze heeft geluk want aankomende donderdag heb ik weer tijd ingepland voor haar....................

 
Groetjes HelmaP.S. Ik ben vandaag ook begonnen met het borduurwerk van het vloerkleed Floral/Ribbon...het mag in de krant, het begin is er eindelijk. Het borduurwerk lag startklaar bij de loep lamp en ja ik was daar toch even met mijn aandacht.  Ik heb al met drie kleurtjes geborduurd van de 15 kleuren borduurzijde. Nieuwsgierig?  ..... Jullie mogen toch nog even wachten tot de 10 e van de volgende maand!

 

5 opmerkingen:

 1. Good to see the cat has successfully been treated and is happy again. I look forward to seeing the doll dressed and your rug when they have been completed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hai Helma, fijn dat je poeslief toch maar een snelverbandje hebt gegeven. Hij springt alweer lekker rond en vraagt meteen om aandacht :D!
  Gelukkig laat de agenda toe dat je Victoriaanse meisje eindelijk eens een stukje van haar garderobe krijgt, het arme ding. Alhoewel ze misschien wel een lente kleurtje heeft gekregen van al die zon afgelopen weken?!
  Nou, ik zal braaf wachten tot de 10e om je vorderingen van je borduurwerk te kunnen zien ;)!
  Liefs, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig Helma dat poezebeest weer is geheeld, en dat zonder gipsverband.
  Tja en het popje..........de tijd nemen hé?
  Dondermiddag om precies te zijn.

  En nu ben ik natuurlijk wel nieuwsgierig naar je vloerkleed, maar ook ik zal braaf wachten.

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. The cat looks very happy now :-) I am looking forward to your progress on the doll. She looks great so far!
  Hugs,
  Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, voordat we het weten is het weer de tiende! Ben wel benieuwd hoor.
  Wat een leuk popje is dat, maar snel verdergaan met aankleden dus.

  BeantwoordenVerwijderen