Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

zondag 6 april 2014

Dollhouse Nederland Show Voorjaar 2014


Ik zie dat het een aantal weken geleden is dat ik hier geschreven heb. Veel andere dingen als miniaturen vroegen mijn aandacht namelijk. Mijn vaste computer is vervangen door een laptop en dat is wel even wennen moet ik zeggen: het werken met Windows 8 en b.v.  foto's plaatsen en beheren is een hele puzzel maar elke dag leer ik bij. Verder ben ik lekker een paar dagen naar Stockholm geweest in de afgelopen periode waar ik later nog een blog over zal schrijven. Ook nog een heerlijke dag gehad met mijn vriendengroep om enkele wortels van vrienden te ontdekken. Dus naast het gepuzzel van Windows 8 genoeg leuke dingen gedaan en op mini gebied nog wat Berenklokjes gemaakt voor de actie voor Kenia ( zie link ).
En gisteren  natuurlijk naar de Dollhouse Nederland Show in mijn woonplaats. Ik heb weer veel leuke mensen ontmoet, samen koffie gedronken , ideeën uitgewisseld en nog wat enveloppen met Berenklokjes afgeleverd. Het was niet echt druk op deze zaterdag en zo was het heerlijk kijken bij alle kramen. Natuurlijk heb ik ook nog wat gekocht want ja we hebben toch niets te doen met wat er thuis al ligt........Als eerste zag ik een mooi brocant schilderijkastje...die kon ik niet laten staan. Verder 2 potten structuur voor de afwerking van de buitenkant van mijn Kendrew House. Een mooi kleurtje verf en het kleine verfrolletje. Drie workshoppakketjes voor de speelgoedwinkel: een auto en hobbelpaard van Lutjeboudel en een blokkenwagen van Art of Mini. Mijn mooiste twee aankopen zijn ...nog een Delftsblauwbordje voor in de Hinderlooperkijkkamer en een babypopje van Angel's Little Ones,

 

Het porseleinen popje is 5,5 cm  en zoals je ziet is het een hij. Ik ga dit popje gebruiken voor een breiproject.Het bordje, gemaakt door Anja Knoop is 2,5 cm.

Ik zou eigenlijk een workshop op vrijdag voorafgaand aan de beurs bij Anja volgen om een servies in miniatuur te leren maken en dit te beschilderen , zoals ik eerder verteld heb, maar dit was op dit moment niet mogelijk voor me. Een volgende keer misschien.  


Het was in ieder geval een paar uurtjes  genieten op de beurs!


Groetjes Helma


7 opmerkingen:

 1. het was weer genieten. Ik ben vandaag geweest. Met onze miniaturenclubje hadden wij een berenwinkel staan. Ook nog weer van alles gekocht natuurlijk!
  groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helma, leuke aankopen gedaan. Wel vreemd om niet samen over de beurs te lopen, maar met Jolinda en Irna was het ook erg gezellig. Fijn dat je me nog even wilde helpen bij het uitzoeken van mijn behang. En je bordje en popje zijn erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh Helma, wat fijn dat je naar de beurs kon gaan en leuke dingen hebt gezien/gekocht. Heerlijk voor jou dat je bekenden gezien/ontmoet hebt. En....wow, naar Stockholm, wat zal dat mooi en fijn zijn geweest!
  Ik vind je nieuwe manneke echt een schatje en dat bordje is ook al zo prachtig, geniet er maar fijn van.
  Een hele fijne week gewenst. Liefs, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om je weer even te gesproken te hebben, Helma.
  En Windows 8 went echt wel hoor, straks weet je niet beter!
  Mooie dingen heb je gekocht, jij hebt weer wat te doen. Ik vind dat bordje echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je je zo vermaakt hebt, Helma. Benieuwd naar het vervolg met de Kendrew.
  Succes ook met windoze 8 , ik heb er nog steeds een hekel aan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie aankopen Helma! Fijn dat je toch nog hebt kunnen gaan, ik hoop dat het snel beter gaat allemaal! Leuk om elkaar weer eens gezien te hebben en het klokje is echt schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Helma,

  Mooie aankopen heb je gedaan, vooral het bordje.
  Het was een gezellige beurs, leuk weer elkaar te hebben gezien.
  Groetjes Thea

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen