Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

maandag 10 maart 2014

Klaar met de Kerstborduurtjes!


Vorige maand had ik het kerstborduurwerkje 1:1 geborduurd  en het borduurwerk van het miniatuurkussentje hiervan. Het in elkaar zetten moest van beide nog gebeuren.
Ik heb  het miniatuurkussentje afgewerkt  met een bijpassend gebroken wit stofje met sterretjes erop en een picot randje als afwerking. Het eindresultaat van het kussentje vond ik zo leuk dat ik een tweede kussentje geborduurd heb maar nu  met "Rudolf" tegenovergesteld zodat de kussentjes straks mooi staan op een sofa in Kerstsfeer.
Het 1: 1 Borduurwerkje heb ik vandaag in elkaar gezet . Als extra een leuk hartje erop genaaid met "made with love".
Ik kwam gisteren bij het zoeken naar het gebroken witte sterretjesstof voor de afwerking van het tweede kussentje nog een paar mooie kerststofjes tegen. Soms heb je zoveel stofjes ingeslagen dat je nauwelijks meer weet wat er in huis is. Deze twee stofjes passen wel heel mooi bij elkaar qua kleur zag ik. Leuk voor het bekleden van een stoel en/of sofa of als sprei of gordijnen in een Kersthuis.
De kerstman in wording is zo te zien helemaal weg van zijn "Rudolfkussentjes".Ik heb de Kerstman gelijk op mijn to do lijst gezet voor November om nu eindelijk hem netjes verder aan te kleden....hij ligt al zo lang ( vanaf  November 2011) in een donkere tas.   Ik hoop dat hij in tenue de komende Kerstdagen kan door brengen.

En nu ga ik maar eens aan de Pasen/ Voorjaar denken met borduren. Ik heb even genoeg van al het rood.....op naar geel en groen!Groetjes Helma


4 opmerkingen:

 1. Helma, prachtige kussentjes heb je geborduurd, zo mooi fijntjes. Ook het 1:1 borduurtje is erg mooi, wat een geduld heb jij!
  Tja, die Kerstman, ik heb 2 jaar geleden de mijne aangekleed, maar eigenlijk is hij nadien nog niet veel zichtbaar geweest op mijn blog of zo. De Kersttijd is vaak ook zo vol met allerlei activiteiten/plannen en dan is het ineens weer voorbij en heb ik weer niet gedaan wat ik wilde doen...... Ik hoop jouw Kerstman Santa echt te zien met Kerst ;)!
  Liefs, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk, echt kerst, zal leuk en sfeervol zijn. Gelukkig duurt kerst nog even

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de kussentjes zijn leuk geworden!
  En ook leuke kerststof.
  Ik ben benieuwd naar de kerstman

  Groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. The embroidery is lovely and I love the fabrics.

  BeantwoordenVerwijderen