Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

woensdag 5 maart 2014

Berenklokjes 1: 12 voor Kenia


Ik heb van de week een leuk Berenklokje  gemaakt waarvan  ik een voorbeeld in 1: 1 had gezien. Ik werd er gelijk enthousiast van....het was zo'n leuk tafereeltje op de klok.........en van :  nou die wil ik in 1:12 een keer maken!. Wat het nog leuker maakt is dat het een klokje is met beren op de afbeelding.....het thema van de  Dollhouse Nederland Show. Ik heb al wel eerder een serie klokjes gemaakt  maar niet met een klepel die heen en weer kan bewegen.......dus een echte uitdaging.
Het was even goed passen en meten en zoeken naar materialen hiervoor maar mijn idee  is gelukt. Afgelopen vrijdag en zaterdag kwam de bestelling met materiaal binnen en zondag en maandag aan de slag gegaan met dit als resultaat:  
Ik wil graag dit klokje met jullie delen en maak er dus een actie van voor een project in Kenia. In Kenia heeft mijn vriendin Ria een project opgezet een aantal jaren geleden om weduwe en wezen daar te helpen. Er zijn een aantal homes opgezet zodat beide in een gezinsverband kunnen samenleven. Het is uitgebreid met een basisschool, een Highschool, een kerk, naaiatelier en een klein ziekenhuis. Je kunt er meer over lezen op de site van GBYH . Morgen vertrekt mijn vriendin voor een 14 daags bezoek naar Kenia en wat is er mooier dan een steuntje in de rug voor dit project. Zo aan het begin van de 40-dagentijd even bij jezelf  stilstaan wat echt belangrijk is in het leven.
Op dit ogenblik loopt er een actie om het  schoolgebouw van de basisschool in Kenia, wat op dit moment gebouwd wordt , de Elim Star Academy,  te voorzien van een inrichting zoals schoolborden, boekenkasten en  schoolbanken. Hier is veel geld voor nodig en ook "de Wilde Ganzen" vliegen hiervoor. Dat wil zeggen dat boven het bedrag wat er opgehaald wordt dit jaar door verschillende acties "Wilde Ganzen" het bedrag met  55% van het opgehaalde geld bij leggen Dus iedere  euro wordt 1,55 euro.

Ik heb een aantal Berenklokjes met klepel gemaakt zoals hier boven en  een aantal eenvoudige Berenklokjes die je hieronder op de foto ziet. Ze zijn dit weekend te koop op de beurs in Rijswijk bij de kraam van
Minidoor -Workshops& Poppenhuisminiaturen Kraam J22 en K22.
Het hele bedrag van het klokje wordt afgedragen aan  de stichting GBYH voor de inventaris van de Elim Star Academy.
De actie loopt tot de DHNshow van 5 en 6 April 2014. Als de Berenklokjes na de beurs in Rijswijk niet meer voorradig zijn dan worden er nieuwe klokjes  bij gemaakt tot 4 April 2014 en op volgorde binnenkomst bestelling verstuurd.

Ga je niet naar de beurs van Rijswijk dan zijn de klokjes ook hier te bestellen en na de beurs van Rijswijk ook bij Minidoor-Workshops & Poppenhuisminiaturen

De drie eenvoudige klokjes zijn 2,50 euro. Het Berenklokje met de klepel 7,50 euro. Dit is exclusief verzenkosten voor Nederland /Buitenland. Een klokje kan eventueel ook afgeleverd worden op de DHN show van 5 en 6 April 2014.

Na de  DHN Show  wordt hier op het blog het opgehaalde bedrag van de de actie bekend gemaakt en natuurlijk overgemaakt naar de Stichting GBYH.   


Ik hoop dat jullie mee doen.

Groetjes  Helma 


en met dank aan Minidoor-Workshops en Poppenhuisminiaturen!6 opmerkingen:

 1. Helma, wat een ontzettend mooie klokjes heb je gemaakt.
  Leuk dat je het weer zo lekker op dreef bent.

  Vooral de klok met klepel is heel mooi
  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn echt heel erg leuk Helma! En het goede doel spreekt mij aan, dus zet mij maar op de lijst voor een klokje met klepel, ik kan het afhalen op de DHN-show op zondag 6 april!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Helma, wat een mooi iniatief voor een goed project Ik hoop dat er heel wat van deze schattige klokjes verkocht zullen worden voor dit goede doel!
  Groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 4. What a wonderful thing you are doing. Your clocks are fabulous.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja natuurlijk doe ik mee!
  Wat een fantastisch initiatief!!! en, niet te vergeten, wat een leuke klokjes!!
  Ik vertrek over een half uur naar Rijswijk en ik sta vandaag bij je zus voor de kraam.
  Liefs van Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wil iedereen bedanken die met de actie van de Berenklokjes mee heeft gedaan. Door jullie is er een bedrag van 125 euro bij elkaar gebracht wat ik over ga maken naar het project van GBYH in Kenia voor de inrichting van de klaslokalen. Nu hoeven de kinderen daar straks bijvoorbeeld niet meer met z'n drieen in een schoolbank te zitten.
  Groetjes van heel blije Helma

  BeantwoordenVerwijderen