Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

woensdag 10 augustus 2016

Uit de Oude Doos Part 1

10e van de Maand

Vandaag wil ik toch weer de 10e van de maand oppakken om mijn borduurwerk te laten zien. Op dit moment is het geen miniborduurwerk maar een borduurwerk 1: 1 waar ik 31 jaar geleden mee begonnen ben. Ja ...echt 31 jaar geleden en elke vakantie ging het mee in de caravan. Het had daar een vast plekje in een van de klepkastjes. In de vakantie werden er soms enkele steekjes geborduurd om het na de vakantie weer op een vaste plek in een kast op te bergen tot de volgende vakantie.
Ik heb op dit moment genoeg minibreiwerk om af te werken bij de loeplamp en daarom kwam de gedachte bij mij naar boven om dit borduurwerk uit de kast te halen. Dit kan ik gezellig met een kop koffie of thee met "het blote oog" in de tuin doen. Elke keer de loeplamp naar buiten is ook zo wat en de stapel minibreiwerk ,wat afgewerkt nog moet worden, laten groeien leek mij geen goed idee.
Ik ben op dit moment zover gevorderd:
Het was wel even wennen om weer kruissteekjes te borduren met 2 draadjes DMC. Ook het patroon met allerlei tekens was even concentreren.Op 26 juli haalde ik het borduurpakket uit de kast en sindsdien borduur ik elke dag wel even. De onderstaande foto is de stand van 26 juli. Ik heb er plezier in merk ik!
Lieve groet,


Helma
5 opmerkingen:

 1. Tjonge al 31 jaar hoe bestaat het, dat je het nog bewaard hebt! Maar het wordt wel een heel mooi plaatje, dat zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjonge al 31 jaar hoe bestaat het, dat je het nog bewaard hebt! Maar het wordt wel een heel mooi plaatje, dat zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk Helma, wel lang geleden maar knap dat je het toch nog afmaakt. Mooie herinnering aan je vakantie's toch?
  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellig werkje...ook ik heb een werkje van vroeger...ik denk 15 jaar (nog geen 31) geleden weer opgezocht met de bedoeling om het klaar te borduren. Leuk met al die muisjes bij elkaar. Je hebt in een paar weken al heel wat geborduurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat leuk dat je dit nog hebt en gaat afmaken!
  Misschien leuk om er een tas van te maken waar je dan je minihandwerkjes in kan bewaren en/of meenemen.
  Groeten van Paula

  BeantwoordenVerwijderen