Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

zondag 24 februari 2013

Amish Kijkkamer Part 3

De Houtmand

Het is al  een hele tijd geleden , eind September 2012, dat ik schreef dat ik samen met mijn knutselvriendin Suzanne als eerste een houtmand ging maken op onze knutselochtend voor de Amish Kijkkamer. We zijn die ochtend ook daadwerkelijk ermee begonnen....te beginnen met het schuurwerk van de twee staanders. Omdat onze ochtenden wat onregelmatig gepland werden daarna omdat we beide op verschillen dagen onze verplichtingen hadden kon er niet elke maand een ochtend ingepland worden. Daardoor bleef de houtmand bij mij steken en alle losse onderdelen zweefde in mijn knutsel tas..... Vorige week vrijdag   ben ik weer bij Suzanne geweest en zijn we met een nieuwe workshop begonnen voor de Amish Kijkkamer. Het werd nu dus hoog tijd om het eerste af te maken...van de week op een avond alles bij elkaar gezocht en heb ik het verder af gemaakt.
Het is een mand die met wat latten( hier in miniatuur met koffieroerstaafjes, lucifer houtje en een satehprikker) in elkaar is gezet. Ik kan me zo voorstellen dat dit gemaakt is van wat resthout wat rond elk Amishhuis vast te vinden is. In de twee staanders is een versmalling geschuurd....nog een precies karweitje omdat gelijk te krijgen.Het is de bedoeling dat ik de houtmand een verouderd uiterlijk geef omdat er in weer en wind hout gehaald wordt in de praktijk , lijkt me. Het recept hiervoor moet nog een paar dagen staan om een goed resultaat te krijgen.
Verder was ik van plan vandaag hout te gaan sprokkelen in de tuin zodat de houtmand straks gevuld  kan worden maar het was een verrassing een witte wollen deken over de tuin te zien . vanaf gisteravond laat heeft het gesneeuwd hier....zo jammer om daar over heen te lopen. Ik heb van dit mooie uitzicht vanuit mijn slaapkamer raam een foto genomen.


Dus dat moet maar even wachten tot de sneeuw weg is  want het duurt vast niet lang meer. 
Zoals je ziet de krokussen staan al bijna in bloei!


1 opmerking:

  1. De Amish hebben inderdaad mooie eenvoudige meubels en accessoires, ik vind ze prachtig. Is nog een precies karweitje deze houtmand, het ziet er dan ook mooi uit, Helma.
    Wat een verrassing, hè, die sneeuw, blijft mooi om naar te kijken. Ben het helemaal met je eens: vooral niet bederven door er overheen te lopen ;)!
    Groetjes, Ilona

    BeantwoordenVerwijderen