Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

vrijdag 26 juli 2013

The Toyshop Part 4

Een Display en Kasten.

Deze week kwam er een groot pakket met de post van "In 't Poppenhuis"  met een Dispaly  en Kasten er in. Ik had al een tijdje naar deze kasten zitten kijken want ik was hiervoor geïnteresseerd geraakt door de nieuwsbrief van "In 't Poppenhuis en de nieuwsbrief van Jacomini's.
Het ging me eigenlijk om de kasten van de Victoriaserie die erg leuk zijn voor de toekomst Toyshop. Al kijkend  naar de mooie kasten op de site van Jacomini's kwam ik deze Display tegen en was hier gelijk verliefd op en kon  de dispaly dan ook niet laten staan.
Een Display lijkt me wel handig zodat ik de miniaturen van een bepaald onderwerp waar ik mee bezig ben hierin kan uitstallen. Op dit moment werkt het bij mij  zo dat ze los op de kast in de kamer een tijd ( lees: een hele lange tijd)  staan....de kast raakt daardoor wel een beetje vol moet ik toegeven met al die verschillende projecten. Ik heb gekozen voor de grootste display van Jacomini's omdat er maar weinig verschil in prijs was en de ruimte  mij meer mogelijkheden bied voor de toekomst. De rechte achterzijde is 30 cm en kan daardoor ook mooi  gevuld worden met een ruime kast.

Dus door het kijken naar mooie kasten is er nu ook een Dispaly.

Voor de toekomst Toyshop heb ik kasten van de Victoria serie gekozen...de mooi gebogen bovenrand vond ik wel passen bij een Nostalgische Speelgoedwinkel.  De hele serie kasten is van dun MDF gemaakt. Het was nog even puzzelen samen met Iris van Ín 't Poppenhuis omdat sommige kasten van deze serie al uitverkocht waren. Toch ben ik erg blij met de serie kasten die hier nu staan omdat er veel mogelijkheden zijn voor verschillende inrichtingen. De Dispaly werd gelijk maar even in gebruik genomen om te laten zien wat er mogelijk is.   Een driedelige kast met Toonbank en trapjeEen tweedelige kast en hierbij twee losse open onderkasten met een wandrekje. Het wandrekje komt natuurlijk wat hoger te hangen dan nu op de foto.


Twee verschillende opstellingen met twee extra dichte onderkasten met schuifdeurtjes. 


Ik ben ook al een beetje aan het nadenken over hoe de Nostalgische speelgoedwinkel in de toekomst eruit moet komen te zien . In ieder geval moet het stofvrij worden , dus niet in deze display maar met bijvoorbeeld een winkelfront.  Dit heeft gelukkig nog even de tijd omdat ik nog lang niet zover ben met speelgoed maken om een hele winkel te  kunnen vullen. Er liggen hier nog verschillende workshoppakketjes, zoals van Sylvia Lutjboudel, te wachten om gemaakt te worden. Ook in de poppenhuisbladeren en op het wereldwijde web is nog genoeg te vinden om speelgoed te maken.
Een mogelijke opstelling zou dan een van deze voorbeelden in de Display kunnen zijn of deze van de volgende foto die wat ruimer van opzet is. Al vind ik het schuin weg laten lopen van de zijmuren wel een hele mooi optie om al het speelgoed straks goed uit te laten komen.

 Dit project zal door mij in fases worden gemaakt....hier blogt een langzame werker me t niet echt veel miniatuurtijd. Ik begin in ieder geval in het klein omdat we dit jaar een project hebben van het OLMC voor het maken van Nostalgisch speelgoed om dan eventueel naar de Display  te verhuizen om uiteindelijk in een prachtig winkelpand te eindigen. Dus dit is een begin........van een groeiproject en wordt vervolgd......Allemaal heel veel miniatuur groetjes  en een fijn weekend,

Leuk dat jullie regelmatig mijn blog weten te vinden!

Helma


15 opmerkingen:

 1. Wat een mooie set kasten, Helma. De display heb ik ook, die is inderdaad heel geschikt om bijvoorbeeld tijdelijk je speelgoed in tentoon te stellen. Ik ben benieuwd hoe je winkelpand uiteindelijk zal worden.

  Groetjes Chris

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Helma,

  Wat een mooie kasten heb je uitgezocht voor je display. Zelfs leeg is het al een mooi geheel.Veel plezier met het bedenken en maken van het speelgoed.

  Groetjes Xandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Здорово получается!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi Helma,

  Ben benieuwd wat je uiteindelijke opstelling gaat worden.
  Rustig aan blijven doen hoor, het mini moet leuk blijven.
  Groetjes en jij ook een fijn mini weekend.
  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou Helma, ik wil je wel komen helpen hoor......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De display heeft zo'n sfeervolle uitstraling. Zou het geen idee zijn om de toyshop
  Toch hier in te maken en het dan stofvrij in een glazen body weg te zetten?
  Erg mooi kasten ook.

  Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed idee om alles zo in een display te zetten. Heb je gelijk meer overzicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fabulosos, tienen unas grandes posibilidades para las tiendas, me encanta.
  Un abrazo.
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. The toyshop looks wonderful. I like the furniture.
  Greetings, Faby

  BeantwoordenVerwijderen
 10. This looks great, looking forward to see more of this =) Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hi Helma, wat een mooie display is dat, ik heb het nog niet eerder gezien. Ook de kasten mogen er zijn, mooi met die randen en ja, elke opstelling heeft wel wat, dat wordt nog puzzelen voor je! Maar dat alleen is al een leuk werkje toch?! Miniatuur werk is vooral mooi als je er rustig aan kunt werken, ik ben het helemaal met je eens wat dat betreft.
  Groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Helma,

  Was je kwijtgeraakt en nu ik je weer gevonden heb val ik met mijn neus in de boter!Een veelbelovend projekt deze toyshop in wording!
  Ben heel benieuwd hoe je verder gaat.

  Groetjes,Wil

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Wil, leuk dat je me weer gevonden hebt...ik was gewoon dichtbij hoor zo'n beetje 30 km hemelsbreed en om de hoek op het wereldwijde web.

   Groetjes Helma

   Verwijderen
 13. Hoi Helma,

  wow heel nostalgisch! De display/winkel is super.
  Ik heb een van deze displays op ebay/Duitsland gekocht:

  http://holzner.dyndns-server.com/Joomla/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=9&Itemid=15

  veele groetjes
  Sonja

  BeantwoordenVerwijderen