Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

vrijdag 21 februari 2014

Workshop Victoriaans Meisje Part 1


Het Victoriaans meisje is een workshop van Hazel Dowd en deze Engelstalige workshop wordt door haar gegeven via de mini4allgroup. Ik had de workshop al bij Hazel opgehaald tijdens de Dollhouse Nederland Show afgelopen Oktober en daarna gewacht tot Thea ( http://theasminisnest.blogspot.nl.) ook haar Victoriaanse popje had ontvangen. Gistermiddag hadden we samen afgesproken om een begin te maken met het popje zodat we elkaar konden helpen als we er niet uit kwamen met alle Engelse termen. Ook Sonja (   http://mijnminiwereld.blogspot.nl )  heeft gistermiddag mee gedaan.We kennen elkaar van de On Line Mini Club  en dit is weer een andere manier om met elkaar onze hobby te delen. Leuk  hoor een workshop met elkaar doen op afstand ...tegenwoordig met het digitale tijdperk is het niet moeilijk meer om direct met elkaar te communiceren ook al is het in België en Zuid Nederland en Midden Nederland. Wat mailtjes  met vragen en enkele foto's werden naar elkaar verstuurd/

Ik ben gistermiddag vooral bezig geweest om te bedenken en uit te proberen hoe ik de schoentjes en de beentjes van het Victoriaanse meisje zou willen afwerken. Volgens de workshopbeschrijving moesten de beentjes geverfd  worden wat ik niet erg mooi vond. Dus ik heb wat zitten prutsen met verschillende materialen om de beentjes mee te bekleden.
Er werd natuurlijk van alles uit de kast gehaald  om te proberen en het was zoals gewoonlijk een aardige warboel op de tafel.
Aan het eind van de middag heb ik een begin gemaakt met het verven van de schoentjes waar ik een laag laarsje van gemaakt heb en met wat kant heb ik de beentjes bekleed. Een smal kantje dient als afwerking van de bovenkant van het laarsje.

 


Ik heb dus eerst de beentjes gedaan en daarna 's avonds het popje in elkaar gezet d.m.v pijpenragers

Vandaag zijn de bovenarmen en bovenbenen in omvang wat gegroeid door ze te omwikkelen met een strookje fiberfil.Voor de foto van het Victoriaanse Meisje tot  nu toe toch maar even een luxe hemdje opgezocht om wat netter op de foto te komen. Ik vind het nog wel een donzig geheel....net een zwaan in een ballet. Straks met het verder aankleden van het popje zal er wel niets meer van te zien zijn.

Volgende week donderdagmiddag gaan we weer verder met de workshop op afstand. In ieder geval een victoriaanse onderbroek en onderjurk staan op het programma.


Tenslotte welkom aan mijn nieuwe volgers


Lieve groetjes Helma


8 opmerkingen:

 1. Prachtig die net kousen Helma. Ben benieuwd naar het eindresultaat.

  Fijn weekend en groetjes,

  Xandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh Helma, die kousen zijn fantastisch en je hebt het mooi opgelost met de laarsjes proficiat
  Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou Helma, dat heb je geweldig mooi gedaan, die kousjes en laarsjes! Het is zo mooi in verhouding met het popje! Ja, met al dat pluizige materiaal, ziet ze er net uit als een zwaantje met donsjes, zo lief :D!
  Ik vind het een leuk idee om dat popje in elkaar te zetten met "mini-vriendinnen op afstand", fijn dat dat zo kan, hè? Ik ben heel benieuwd hoe ze er verder uit zal komen te zien.
  Fijn weekend gewenst! Liefs, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om zo samen een workshop te volgen. Het popje wordt al leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk om dat zo samen te doen en wordt het popje mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gezellig zo samen werken en goed dat er een vervolgdatum is. ?Succes met de onderkleding

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk helma, fijn dat je zo lekker bezig bent! Suuz

  BeantwoordenVerwijderen