Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

donderdag 10 juli 2014

" The Lighthouse at the Sea " Part 1


Het is al weer de 10e van de maand dus tijd voor een update van een miniatuur borduurwerkje. Het is hier vakantietijd en ik ben net terug van een weekje Texel.  Ik heb genoten van dit mooie waddeneiland, gewandeld , gefietst, mooie zonsondergangen gezien , en ik heb gelezen in mijn nieuwe boek "Het huis aan de Gouden Bocht" ( een aanrader voor iedere poppenhuisliefhebber , voor meer informatie zie hier) . 
En natuurlijk ook geborduurd.........
Ik heb vlak voor dat mijn vakantie begon nog gauw een borduurpakketje van Felicity Price besteld bij ''de Silly Sisters". Het borduurwerk van het vloerkleed "Floral/Ribbon waar ik mee bezig ben is niet echt met het blote oog te zien en het leek me leuk om gewoon ontspannen en op ieder moment te kunnen borduren tijdens mijn vakantie. Vandaar dit borduurwerkje met borduurstramien van 10 draadjes per cm. Ik zag een leuk pakketje van een vloerkleedje uit de serie "ships" van Felicity Price dus heel toepasselijk voor mijn vakantie en straks goed te gebruiken in mijn strandhuisje/annex winkeltje met een zeethema.
De eerste avond op vakantie (30 juni) heb ik een begin gemaakt om  de rand van het  borduurstramien  om te slingeren  om rafelen te voorkomen.Hier op de foto te zien dat ik hier net  mee klaar was


Dezelfde avond nog even naar het strand geweest om naar de zonsondergang te kijken en ik kreeg gelijk buiten het park waar ik verbleef de echte vuurtoren van Texel  te zien.

 
De volgende dag ben ik met het borduren begonnen op de rustige momenten en als ik er zin in had.

Op 2 juli kreeg ik de vuurtoren  tijdens een 40 km lange fietstocht van de ander kant te zien, vanaf de wadkant van het eiland.Op dat moment begon het wad net droog te vallen. Vanaf het bankje waar de volgende foto is genomen was ook Vlieland duidelijk te zien en met een verrekijker kon ik op drooggevallen platen zeehonden zien liggen.
Op 3 juli heb ik  maar weer eens een foto gemaakt van de voortgang van het borduurwerkje, de contouren hoe het gaat worden zijn dan duidelijk zichtbaar. Het borduurwerkje wordt met 4 kleuren borduurzijde geborduurd en  met drie draadjes borduurzijde. De grootte van het vloerkleedje wordt 6,9 cm x 7,6 cm.Dit is een foto  van het borduurwerk op de laatste avond( 6 juli) op Texel. Ik heb er met heel veel plezier deze dagen aan gewerkt ......dit komt waarschijnlijk ook door het thema wat helemaal bij mijn vakantie paste en de ontspannen manier van borduren van dit voor mij toch eenvoudige patroon in vergelijking met anders. Zo zie je maar dat eenvoudig ook heel leuk kan zijn.


Op deze avond was er ook een prachtige zonsondergang waardoor de duinen net buiten het park een rood gouden gloed hadden.
De  brandende vuurtoren op 6 juli in de avondzon 

Het was bij aanvang van dit borduurwerkje al duidelijk dat mijn borduurring net te klein was om het hele patroon ermee te kunnen borduren. Op de terugweg richting de boot heb ik  Den Burg nog even aan gedaan en kwam een grotere borduurring tegen in de hobbywinkel "de Witte Engel". De volgende dag thuis heb ik het stramien overgezet naar deze groter borduurring om de laatste twee randen in beige en de donkere blauwe kleur te kunnen borduren.
En vandaag heb ik de laatste halve kruisjes  van deze rand geborduurd.

 

We zijn nu 11 dagen verder en ik heb een fijne vakantie gehad , ik heb  mijn vloerkleedje helemaal klaar door in totaal 4140 halve kruisjes te borduren. Nu de komende dagen  het vloerkleedje nog afwerken.......

en dan kan het vloerkleed "the Lighthouse at the Sea " straks stralen in mijn  (toekomst) strandhuisje. 
Lieve groeten 

Helma 
8 opmerkingen:

 1. Nou ja, Helma, ik dacht dat ik snel was, maar jij borduurt gewoon in een vakantie een heel vloerkleed!
  Maar het is een mooi kleedje, leuk voor in het strandhuisje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi kleedje is dat geworden en fijn dat je zo'n leuke week op Texel hebt gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Helma, weer terug? Wat fijn dat je zo'n fijne vakantie hebt gehad op Texel en je daar lekker hebt kunnen ontspannen. Je hebt er ook nog een heel mooi kleedje aan over gehouden, geheel in stijl, zeg maar :)! 4140 steekjes, nou, die heb je toch nog snel gedaan!
  Bedankt voor het delen van de foto's, nu kun je fijn nagenieten.
  Liefs, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beautiful pictures from your holiday. I am sure it was very peaceful and relaxing. Your embroidery work is well done...I love the pattern and colors. Thank you for sharing the pictures.
  Hugs,
  Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Helma, lekker dat je uitgerust bent! Was ook de bedoeling.
  Dat is lekker opgeschoten zeg je borduurwerkje.
  Mooi thema, voor je vakantie huisje.
  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk borduurseltje en wat een tempo, maar ja dat is het voordeel van vakantie.Hoop dat je een goede vakantie hebt gehad en dat je lekker uitgerust bent. Groetjes Irna.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. It sounds like you had a lovely break in a beautiful peaceful setting and even managed to make a rug. I love the lighthouse rug.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Helma,
  de borduursetje is heel mooi.
  is dat ook een absolute beginner project in 1:24???
  gr
  Sonja

  BeantwoordenVerwijderen