Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

donderdag 26 juni 2014

Workshop Victoriaans Popje Part 8

Het schortje


Het is al weer een maand geleden dat ik voor het laatst iets liet zien van het Victoriaans Popje maar nu heb ik gisteren en vandaag toch weer wat voortgang geboekt.
Eerder ben ik al bezig geweest met het schortje van een oude zakdoek van de Waterloopleinmarkt die hier 24 mei in Ugchelen weer was. Voor 5 eurocent per zakdoek heb ik toch maar een stapeltje zakdoeken uitgezocht. De Waterlooplein markt heeft weer ruim 40.000 euro opgebracht en ik vraag me toch af hoeveel spullen hiervoor van 5 cent over de toonbank zijn gegaan. De kleur van een de zakdoeken was precies gelijk aan de ondergrond kleur van het jurkje en ik dacht dat ik het qua kleur en stof voor elkaar had. Maar ja van een 2e handmarkt ga je toch even het zakdoekje wassen en ja toen was het stofje dus witter als het stof van het jurkje. Ik heb het toch nog even geprobeerd maar het was niet naar mijn zin dus met dit schortje ben ik gestopt.
Afgelopen zondag heb ik een stukje wit batist in de de thee gelegd en dit was een aardig alternatief qua kleur voor het schortje. Ik kreeg dinsdag een envelop met een paar prachtige stofjes via de post van mijn vriendin Stineke, die ook aan het meedenken was. Ja daar zat een prachtig dunne zijde tussen precies in de ondergrondkleur van het jurkje. De keus was toen snel gemaakt : het wordt een mooi zondags schortje van zijde.
Gisteren ben ik er mee aan de slag gegaan maar het schoot toen niet echt op omdat ik steeds telefoon kreeg. Aan het eind van de middag vandaag was ik ineens weer bezig met het schortje en ik heb door gewerkt tot begin van de avond met dit als resultaat:
Ik heb het zijde afgewerkt met hetzelfde kantje wat ik bij de jurk  heb gebruikt. Het kant in de middel van het popje ( jurkje) heb ik er weer afgepeuterd omdat dit toch niet zichtbaar is met het schortje erover heen en alleen maar zorgt voor meer dikte. Nu heb ik op nieuw in de middel van het victoriaanse popje weer een kantje als afwerking van het schortje gemaakt.Aan de achterzijde komt  nog een mooie grote strik van 4mm zijdelint. Die komt er netjes op nadat ik het jurkje  en schortje in model hebt gebracht  met Fabric Stiffener. Maar ja dat bewaar ik voor het laatst om alles mooi in vorm te krijgen als het Victoriaanse popje definitief op het krukje gaat zitten.
En nu op naar het maken van een mooi pruikje. De elastieken knoop op haar hoofd zit me nog steeds dwars. Een idee is om dat stukje elastiek in dezelfde kleur te schilderen als het haar dan valt het onder het haar minder op.

Ondertussen staat het Victoriaanse meisje in een lege WC-rol om het jurkje met schortje al wat in model te krijgen.


Groetjes Helma6 opmerkingen:

 1. Hoi Helm, wat ziet het er mooi uit! Ik kan niet wachten op hhet eindresultaat. En wat leuk dat Thea en jij dat samen doen. Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helma het is een heel leuk resultaat geworden.
  Ik mail je wel even over het haar.

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Helma, je bent weer met de naald en draad aan het stoeien geweest, mooi geworden, hoor :D!
  Soms komt een mens gewoon nergens aan toe in miniatuurland, hè? Helma, ik heb een vraag (en misschien is het een domme vraag), maar dat Fabric Stiffner, waar kun je dat kopen? Ik gebruik nooit zoiets, dus vroeg ik me af waar je dat koop, op beurzen of zo?
  Het arme ding, ik hoop dat ze niet zo meteen een flinke regenbui op haar koppie krijgt, het wordt hier ineens zo donker nu ;)!
  Tja, ik heb ook geen pasklare oplossing voor haar "kapsel met pijpenrager".....sorry.
  Ben benieuwd hoe ze er uiteindelijk uit gaat zien!
  Fijn weekend! Groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vraag me al een paar dagen af waar het popje me op dit moment aan doet denken. Plots wist ik het. Een film. Kundun, heet die.
  Dat gaat straks veranderen wanneer het dametje haartjes krijgt. Ik kan me voorstellen dat je met die knoop in je maag zit.
  Ook ik weet daar helaas geen oplossing voor.
  Ben wel benieuwd naar het eindresultaat.
  groetjes, Krin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. The costume is coming along beautifully. I really like the apron you have made.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie kleuren, je popje wordt heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen