Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

zondag 23 oktober 2016

Een gebreid Kerstplaid


Vorig jaar december kwam het idee naar boven om een Kerstplaid te breien. Dit kwam doordat er in de Adventskalender van Webwinkel Minidoor een kerstdeken werd gehaakt. Aangezien haken in miniatuur niet echt mijn ding is kwam bij mij toen een plaatje voor ogen van een gebreide kerstdeken. Dus ik op zoek in mijn inspiratie map, een map met ideeën voor het namaken van  dingen die ik echt mooi vind in miniatuur, naar een plaatje wat ik ooit uitgeknipt had. Het was een gebreid plaid met wit als ondergrond en met rood ingebreid. De ingebreide patronen waren te groot om in miniatuur te breien dus ik heb zelf een patroon verzonnen.
In december 2015 breidde ik elke dag aan het patroontje wat al breiende ontstond. Toen het kerstplaid klaar was ,was ik niet helemaal tevreden dus in januari 2016 breidde ik er nog lustig op los aan een tweede kerstplaid. En ja hier was ik helemaal gelukkig mee.


Het is misschien wat vroeg voor kerstitems maar dit komt omdat ik vandaag van dit plaid een breipatroontje heb gemaakt en dat het vanaf volgende week op de DHN beurs in Ulft te verkrijgen is bij Minidoor  als breipakketje. Ze staan in  Ulft op plek  R02. Een voorbeeld van het plaid kan je dan ook in het echt bekijken. De grootte is 12 cm bij 9,5 cm. 

 Gisteren tijdens een wandeling had ik ook de kerst al voor ogen. Ik zag namelijk velden vol plantjes met rode besjes. Het was tijdens een wandeling in het Paleispark van het Loo. Dit is een bosgebied achter het paleis het Loo. Een prachtig gebied om elk seizoen in te wandelen. Volgens mij heb ik al eerder een keer foto's laten zien van het voorjaar met de bloeiende rododendrons. Maar nu dus de herfst tinten...... en al wat kerstrood!

 
 
Kerst rood!


Lieve groet,


Helma7 opmerkingen:

 1. In miniatuur breien erg moeilijk voor mij. Dat is waarom ik iedereen die kan bewonderen. Uw plafond is zo mooi geworden. En wat is nog te vroeg voor Kerstmis ... Vandaag om 8 weken tijd.

  LG Alexandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geworden Helma, en wat woon je toch in een mooie benijdenswaardige omgeving. Zal er tijdens vakantie's echt wel eens gelopen hebben........... Maar het zo weer te zien. Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi die gebreidde kerstplaid. Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi; ik ga die kopen as weekend. Dan moet ik wel in miniatuur gaan breien......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helma, erg mooi gemaakt, het patroon is ook goed te lezen. Ik hoop dat je er veel mensen blij mee gaat maken.
  Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. La navidad hay que prepararla pronto, enseguida llega... está a la vuelta de la esquina.
  Muy original.
  Un abrazo
  Maite

  BeantwoordenVerwijderen