Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

zondag 2 oktober 2016

Een gebreid Matroosje


Vanaf dat ik in Augustus 2008 dit matroosje zag in het blad Dolls House Nederland heb ik dit matroosje al willen breien. Het staat in nummer 45 van de DHN.
In juli zocht ik een leuk breiwerkje en ja  nu was het toch echt hier tijd voor. In juli heb ik het matroosje gebreid. In Augustus heb ik het in elkaar genaaid. Daarna moest de matrozenkraag en de matrozenpet nog gehaakt worden. Dat had even geestelijke voorbereiding nodig want al gaat me breien en borduren in miniatuur goed af, met haken heb ik toch echt een probleem. Ik raak namelijk altijd de tel kwijt en ik kan dan niet meer zien waar ik gebleven ben. Vorige week heb ik dit toch maar opgepakt en ben met de matrozenkraag begonnen. Na de tweede poging was ik tevreden met de kraag en dit gaf me de moed om ook aan de pet te beginnen. En zowaar ik kreeg er zelfs plezier in......
Afgelopen week waren het gezichtje en de haren aan de beurt.
Ik heb het matroosje met een nautisch serviesje gefotografeerd. Ik heb dit miniatuurserviesje al jaren, ooit gekocht op Texel maar het is nooit op mijn blog gezet. Nu dus wel!


Na dit matroosjes avontuur heb ik soms de gedacht om toch eens een haakwerkje te proberen in miniatuur.......Al doende leert men is toch het gezegde?

Het matroosje krijgt een plekje in de speelgoedwinkel. Ook zou het goed passen in het strandhuisje maar ik denk dat ik dan een tweede  ga breien. 

Ik ben Nella dankbaar voor haar fijne vulmiddel voor deze miniatuurbreisels die ik een tijd geleden van haar kreeg. 

Ook heb ik gezien dat er een nieuwe volger bij is gekomen. Welkom! 

Lieve groet,

Helma


3 opmerkingen:

 1. het serviesje is helemaal geweldig Helma, je hebt het nog nooit laten zien... Ook thuis niet! maar ook het matrozenpopje is toch erg leuk geworden ondanks de strijd met het haakwerk, iets wat mij weer veel gemakkelijker afgaat dan het breien en fijne borduurwerk wat jij doet.
  Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk Thea dat je niet goed gekeken hebt bij mij thuis. Vanaf dat ik het gekocht heb staat het al in de kast in de kamer......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Helma! Wat een schattig matroosje is het geworden en zo fijntjes, knap werk! Ik ben net als jij geen ster in haken, breien gaat mij ook gemakkelijker af ;).
  Jouw serviesje staat er prima bij, leuk zo samen.
  Lieve groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen