Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

vrijdag 7 oktober 2016

Nautisch Luikje


Workshop OLMC Nautisch Luikje

Afgelopen woensdagavond hadden we met de On Line Mini Club weer een workshopavond. Thea van Minidoor had een nieuw workshoppakketje gemaakt van een Nautisch Luikje. Vorige week hadden we dit per post ontvangen en afgelopen woensdagavond konden we tijdens de chat vragen stellen. Verschillende mensen van de groep waren op dat moment ook aan het werk met het luikje.
Ik ben er gisteren mee bezig geweest. Eerst moest de Proxon cirkelzaag uit de doos komen want het luikje moest wat smaller gezaagd worden. Ik heb de cirkelzaag al 4 jaar en nog nooit in gebruik genomen.......gisteren dus wel! Het ging me prima af het zagen en wat is dat toch veel makkelijker met deze machine. De handfiguurzaag moest er ook nog aan te pas komen om de onderkant van het luikje poten te geven. Het luikje is 2,4mm bij 5,5mm.
De beschrijving was heel duidelijk en tijdens het maken en schilderen kreeg ik het idee om mijn eigen draai aan het luikje te geven. Dit is het geworden:
Het kan in de toekomst een plaatsje krijgen bij het strandhuisje waar ik een winkeltje met zeethema in wil maken. Wat het bord betreft kan de winkel open.In werkelijkheid zit de winkel( het strandhuisje) nog in de doos. Ooit denk ik nu.............

Thea bedankt voor de leuke workshop! Ik heb er met plezier aan gewerkt.

Lieve groet,

Helma 


3 opmerkingen:

 1. Wat heb je er een leuk luikje van gemaakt Helma. Steeds weer leuk om te zien hoe iedereen zijn eigen input in de workshops heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is echt een leuk nautisch luikje geworden, Helma, er staan ook mooie accessoires op.
  Ergens herken ik dat wel: van alles hebben......in dozen ;)! Maar bij jou komt er wél steeds iets leuks uit!
  Heel fijn weekend gewenst. Lieve groet, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helma, erg leuk om van het luikje een openingsbordje te maken, en wat goed dat de proxxon cirkelzaag je heeft mogen laten ervaren dat t Miniatuurwereld makkelijker te bewerken wordt. Ik hoop snel weer iets in nautisch thema bij je terug te zien
  Lieve groet, Thea
  www.minidoor.nl

  BeantwoordenVerwijderen