Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

woensdag 23 november 2016

Poppenhuisweekend 2016


Het poppenhuisweekend 2016 is weer voorbij maar ik ben nog steeds aan het na genieten. Wat is het toch leuk om een paar dagen alleen maar te kunnen miniaturen met je zusje en twee vriendinnen. Dit jaar werkte we aan een Kerstman en Thea aan een Kerstvrouw. Ik was er vanuit gegaan dat ik dit weekend niet de hele kerstman klaar zou krijgen maar dit is het begin van mijn Victoriaanse Kerstman:


Vrijdagmiddag reed ik samen met mijn zusje Thea richting Noord-Brabant. Klokslag 15.00 uur waren we op de plek van onze bestemming. Ondanks de slechte weersvoorspellingen reden we het park op met een zonnetje. Eenmaal in het huisje hadden we even een rust moment met een lekker kop thee. Rond 17.00 uur waren Irna en Jolinda ook gearriveerd en inmiddels was het donker en was het gaan regenen.
Ik had een gourmetschotel besteld bij het restaurant om gezellig de eerste avond  in de bungalow met elkaar te kunnen bijpraten en ondertussen iets te eten. En ja daar hoort ook een glaasje wijn bij.....en  te proosten op het poppenhuisweekend!

Na het eten onder de koffie was het tijd voor de Give aways. Zoals ik al in het vorige blog schreef had ik een kerstmannetje gemaakt voor de  dames en dat werd zeker gewaardeerd!. Thea had verschillende miniatuurtjes in kerstthema gemaakt met ook nog een paar printjes. Heel leuk verpakt op een kaartje. Jolinda had een paar leuke stofjes en 2 zelf geprinte stofjes. Irna is op dit moment druk met de studie en verhuizing dus dat komt nog een keer.Die avond haalde ik rond half elf nog mijn hobbyspullen tevoorschijn. Verf voor de standaard en stam voor een kerstboom. Ik had de kleur Christmas Green meegenomen en ik dacht dat is de goede kleur om de standaard en de stam in kleur voor te bewerken voordat het kerstgroen erop komt. Tijdens het verven was het even schrikken want het was echt een felle kleur groen..... dit was dus niet de bedoeling. De dames hadden er schik om : verven is al niet mijn ding en dan ook nog de verkeerde kleur. Het was voor hun duidelijk dat ik dus niet meer aan de kerstboom zou werken dit weekend.
Zaterdag ochtend rond koffietijd waren we alle vier met onze kerstman/ kerstvrouw aan het werk.
In de middag hebben we onze benen even gestrekt door een mooie wandeling te maken over de Overloonse duinen wat grensde aan het bungalowpark.
Heerlijk even een frisse neus met een ondergaande zon op de herfstkleuren!

Mijn kerstman kreeg op zaterdag een zwart zijden broek, een sjabot van zijdelint, mooi afgewerkte mouwen van kant, en een gilet van een goudkleurig stofje.
En kijk wat wordt hier gewerkt!Op zondag ben ik bezig geweest om de zijden mantel te borduren met gouddraad. Ik had de mantel op zaterdag al geknipt en de randjes ingesmeerd met tacky tegen het rafelen. Ik heb eerst wat steken uitgeprobeerd op een zwart stukje zijde. Het is een precies werkje wat ik in alle rust heb gedaan. Ik wist dat dit de nodige tijd zou vergen.  Zondagavond had ik de achterzijde van de mantel geborduurd.
 Rond drie uur gingen  Irna en Jolinda  naar huis  en hebben we een foto gemaakt van onze popjes.
Ik heb daarna alleen nog een prachtige wandeling gemaakt op het heuvelachtige terrein van de Overloonse Duinen. Het was zacht en winderig weer en je kon goed zien in het bos dat het gestormd had.
Zondagavond hebben Thea en ik het rustig aan gedaan; wat opruimen, tijdschriften wat doorgebladerd en Tv gekeken. En ja dat was dan weer ons Poppenhuisweekend 2016.
Het lijkt elk jaar steeds sneller te gaan. Op naar volgend jaar.......


Thea , Jolinda en Irna bedankt voor het gezellige weekend! 

En de kerstman wordt vervolgd.......


Lieve groet


Helma

4 opmerkingen:

 1. Helma, je hebt een erg leuk verslag geschreven en ook leuk om te lezen hoe jij het weekend beleeft hebt. Het lijkt inderdaad steeds sneller te gaan zo'n weekend, maar wat gezellig was het ook weer! Ik heb ook genoten, op naar volgend jaar!
  Je zusje, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk om de verschillende verslagen te lezen, dat is weer nagenieten. Ik heb gewoon een beetje heimwee.....
  En nu al zin in het volgende weekend, snel plannen maar.
  Je borduurwerk is mooi zeg, precies zoals op de foto.

  Bedankt voor het gezellige weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Un fin de semana fantásticos , disfrutando de la naturaleza y de las miniaturas. Un trabajo fantástico.:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk voor je, Helma: een gezellig miniweekend samen met vriendinnen én leuke/mooie mini's maken. Lijkt me een geweldig leuke traditie elk jaar.
  Ik ben blij dat je er van genoten hebt en lekker aan je kerstman hebt kunnen werken. Hij ziet er al mooi uit, hij krijgt echt een prachtig geborduurde mantel van jou! Ook de anderen hebben mooie dingen gemaakt, bedankt voor het delen van de foto's.
  Fijne dag gewenst. Lieve groet, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen