Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

donderdag 1 december 2016

Adventskalenders Part 1


De Adventskalenders in miniatuur zijn vandaag van start gegaan. Elk jaar kijk ik erna, niet iedere dag, maar toch....... zo leuk al die ideeën.
In het poppenhuisweekend had Thea, mijn zusje, het voorbeeld meegenomen van haar Adventskalender van dit jaar. En deze is in het echt nog veel mooier dan op de foto. Ik had in het poppenhuisweekend al geopperd dat ik nog een boekdoos had in kerststijl en dat het daar wel eens in zou kunnen passen. Vorige week bij navraag bij Thea bleek dat deze bijna exact het formaat had van haar hoekje. Er begon dus iets te broeden....... en ik heb mij aangemeld bij Thea voor de dagelijkse email met de beschrijving. Ik weet niet of ik dit allemaal ga maken in de adventstijd want er zijn deze weken genoeg andere dingen die de aandacht vragen. maar het voor plezier is er in ieder geval!

 Ik weet ook niet of ik alle materialen in huis heb. Ik heb een reuze voorraad maar je zal altijd zien dat er net iets niet is wat je nodig hebt. Zeker is in ieder geval dat dit boekdoos zijn bestemming heeft gekregen. Vandaag de eerste dag van de Adventskalender wordt het hoekje gemaakt. Ik denk nog even na over de kleur/ behang van de binnenkant in combinatie met het tafereeltje.

Vanmorgen bij het zien van een andere Adventskalender zag ik dat er in Adventstijd een leuke kersttrui voor een mannenpopje 1:12 gebreid kan worden. Ja ....dat is ook leuk dacht ik. Dus nu wordt er even niet geborduurd tijdens de koffie 's morgens. Volgens de beschrijving heb je niet meer nodig aan tijd dan een half uurtje per dag. Ik ben vanmorgen het garen erbij gaan zoeken en mijn eerste adventsdag is gebreid. Je vind deze adventskalender met deze link    http://store.buttercupminiatures.co.uk/newsblog/?p=9258
Ik denk niet dat ik iedere dag een blog schrijf maar een maal in de 6 dagen lijkt me een goede optie om wat vorderingen te laten zien.

Ik wens jullie allemaal een mooie Adventstijd toe. Een tijd van hoop dat het duister in Licht kan veranderen
Lieve groet,

Helma 

 
4 opmerkingen:

 1. Leuk dat je ook mee doet, Helma!
  En wat een mooi boek, dat lijkt mij perfect zo.
  Ik ben benieuwd naar jouw tafereeltje, en natuurlijk naar de trui!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je meedoet aan zo'n digitale adventskalender, Helma. Ik wits niet dat dat ook al gebeurde, geniet er van! En elke dag een blog, jemig, dát zou wel een beetje teveel van het goede zijn, hè ;)?! Fijn, dat je erover wilt bloggen zo nu en dan, dat vind ik reuze gezellig.
  Lieve groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helma, wat leuk om in deze doos de Adventskalender te maken. Ik hoop echt dat je in je eigen tempo mee probeert te doen, ben erg benieuwd naar t resultaat..... En dan ook nog een trui erbij breien, hoe doe je t.
  Groetjes, je zusje
  Http://thea65.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gaat de tijd snel; nu alweer advent, van het duister naar het licht, het worder dat elk jaar weer geschiedt......
  De knutselkalenders zijn weer legio, mooie boekdoos daarvoor, en ook ik ga weer iets aan adventsknutsels doen. Dank voor de link!
  Ik ga me toch denk ik ook met die trui bezighouden.
  Ben benieuwd hoe die van jou wordt.

  Groeten van Paula

  BeantwoordenVerwijderen