Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

zondag 20 oktober 2013

OLMC Ontmoetingsdag 2013


Gisteren 19 oktober reisden er 14 dames  van de On Line Mini Club richting Veenendaal voor de jaarlijkse ontmoetingsdag. De organisatoren hadden een mooie locatie hiervoor bedacht waarbij  de koffie en lunch werd verzorgd en geserveerd in  ons onderkomen. Wat was het gezellig om onze hobby weer te delen met elkaar. Leuk om elkaar weer in levende lijve te zien omdat we het hele jaar alleen contact hebben via email en via de chatkamer waar de maandelijkse workshops worden gegeven.
Rond kwart voor elf was iedereen aanwezig en tijdens de koffie met een cupcakeje werden de tassen geopend en werden we allemaal verrast met leuke welkomstcadeautjes van elkaar. Wat een feest............kant en klare miniatuurtjes en leuke workshoppakketjes waarvan toch veel passen bij het  "Nostalgisch Speelgoed" project ...het thema waar we dit jaar aan werken met het OLMC.


Na de koffie verzorgde Paula de workshop van een vliegende houten trekvogel in miniatuur. Ik had hier stilletjes op gehoopt toen zij aangaf dat zij de workshop zou voor bereiden. Mijn zoon heeft vroeger op de basisschool  namelijk eenzelfde vogel gemaakt 1:1 en deze heeft jaren in zijn kamer gehangen....dus echt nostalgie voor mij.
Ik heb deze ochtend eigenlijk alleen maar wat geschuurd aan de vogel en meer gepraat en genoten.....maar dit workshopje wordt zeker snel afgemaakt.

Na de uitgebreide lunch was er  veel ruimte om elkaar te ontmoeten en te praten. Een enkeling was  met een van de gekregen workshopjes bezig. Ondertussen was Marjo druk om iedereen van materiaal te voorzien voor de volgende workshop in November in de chatkamer. Dit wordt  een workshop om een miniatuurbeertje te maken. Ze had een berg verschillende berenstofjes bij zich , vulling , oogjes en belletjes om een beertje te laten rinkelen en bijpassend garen. Iedereen kon zo het beertje naar eigen smaak kiezen. Dit zijn mijn stofjes geworden.... ............en dit wordt natuurlijk volgende maand vervolgd!


Na deze gezellige middag begon rond 16.00 uur de uittocht richting huis voor iedereen.


Op de terug weg kreeg ik van Jody  die vanaf mijn woonplaats  met  mij mee gereden was nog een prachtig boekje over de Poppenhuizen in het Rijksmuseum. Hier ben ik erg blij mee!


En vandaag was het lekker na genieten van de leuke dag gisteren met elkaar en natuurlijk de tas uitpakken met de leuke verrassingen die we hebben gehad. Voorlopig is er genoeg te maken hier.Allemaal heel hartelijk dank voor de leuke en gezellige dag !5 opmerkingen:

 1. Nou, jullie zijn goed verwend, fijn dat het gezellig is geweest! En jij bent weer van de straat, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt echt gezellig deze dag. En wat leuk dat Paula die "trek-eend" ging maken met jullie.
  Gezellig zo'n dag.
  groetjes Nicolien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helma, leuk verslag gemaakt zeg. En wat een leuk boek heb je van Jody gekregen zeg!
  Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. It sounds like you all had a wonderful day. I like the little bird workshop you did.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben net op visite geweest bij Thea en gelezen over jullie hele gezellige dag :D! Dat lijkt me heel bijzonder om jaarlijks elkaar te ontmoeten en om elkaar eens te verwennen met ruilen/kadootjes, een beetje Sinterklaasavond? Leuk zulke contacten :D! Nu lekker (na)genieten inderdaad!
  Groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen