Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

zondag 27 oktober 2013

Dollhouse Nederland Show


Dit weekend is de Dollhouse Nederland Show in Apeldoorn... en voor mij  heel dichtbij . Ik heb er gisteren, zaterdag,  heerlijk  even van kunnen genieten en ook nog wat leuke aankopen kunnen doen.
De indeling voor de standhouders in de Americahal  was dit keer aangepast , geen pleintjes meer maar eilanden die met letters werden aangeduid. Ik vond dit een hele verbetering met ook meer ruimte rondom de kramen. Het was makkelijk en met meer overzicht om bepaalde standhouders van mijn lijstje te vinden.  

 En dit zijn mijn aankopen:
Twee breipatroontje met twee bolletjes wol van het Wolwereldje, een borduurpakketje van een kerstsok van Janet Granger gekocht bij de Pronkkamer, de derde voor mij van deze serie. Het plan is nog steeds om elk jaar rondom kerst een kerstsok te borduren .....dit is nummer drie die ik gekocht heb...nummer twee ga ik volgende maand aan beginnen.Negen mooie lapjes stof met fijne printjes. Bij Artofmini een poppenhuisje wat kan worden ingericht als een kast met kinderboeken of linnengoed. Er zit een leuk  printje bij met roosjes om de binnenzijde en eventueel de buitenzijde mee te bekleden.Verder een "Thank you" cadeautje erbij gekregen om een doosje met zeepjes te maken. Mijn mooiste aankoop zijn de  vazen  van Elisabeth Causeret ...  een kan en kruik voor de Hindelooperkamer en een prachtig roomwitte  vaas afgewerkt met craquelé effect. Ik denk dat mijn pioenrozen in miniatuur er erg mooi op zullen staan.

Verder kon ik bij Anja Knoop nog  het beschilderde bordje voor de Hindelooperkamer ophalen die ik vorig jaar had besteld. De afgelopen beurs van april zou voor haar eigenlijk de laatste beurs zijn maar ze heeft toch besloten nog heel even door te gaan maar wel in een rustiger tempo en niet meer met bestellingen. Het is de bedoeling dat ze in het voorjaar een workshop gaat verzorgen voorafgaand aan de beurs van 5 en 6 April 2014. Ik heb mijn naam alvast maar opgeschreven.......Het bordje heeft een doorsnede van 27 mm.


Als laatste heb ik een workshoppakketje van een popje opgehaald  bij Hazel Dowd. Dit is een digitale workshop die in November bij de Mini4allyahoougroup wordt gegeven. Hoe het precies wordt blijft nog even raden......En nu hebben we weer genoeg inspiratie tot aan de volgende beurs......Van de week zag ik dat ik ineens een volger minder had maar na een paar uur kwam Anda uit Budapest er als volger weer bij.
Anda van harte welkom!

                                                              Groetjes Helma12 opmerkingen:

 1. Hele mooie spullen heb je gescoord Helma!
  Goede neus voor de goede keus....;-)
  Vooral de craquelé vaas heeft mijn hart gestolen.....wauw
  Ben benieuwd waar de lapjes voor gebruikt gaan worden!
  Veel plezier met de aankopen!

  Groetjes,Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helma, wat een prachtige aankopen heb je gedaan! Ik ben jaloers;-). Had vrij gevraagd maar moest beide dagen werken.
  Heerlijk hè, zo'n "thuiswedstrijd'

  Lieve groet, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk Helm dat je er zo dichtbij woont. Ik ben nog nooit geweest maar hoop er volgend jaar toch een keer te komen. Je hebt mooie aankopen gedaan. Dat poppenhuisje van Art of Mini staat ook op mijn verlanglijstje :)

  Groetjes Xandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke foto's en de vaasjes van Elizabeth Causeret vind ik ook jou mooiste aankopen!

  Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuke aankopen ik dacht dat ik volger was bij jou niet dus gauw gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke aankopen heb je gedaan Helma, jij kan weer vooruit.
  Fijn dat het goed is gegaan.

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, jij hebt weer genoeg te doen, mooie spulletjes heb je gekocht.
  Ik vind het bord voor de Hindelooperkamer ook heel erg mooi!. Ben benieuwd naar je breiwerkjes en naar dat digitale werkstukje...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie aankopen Helma!
  Ik was ook in Apeldoorn zaterdag, ik heb een reuze fotoreportage van bijna 100 foto's gemaakt!
  Jij kan het kijken op mijn blog

  http://nonomininostalgie.blogspot.com


  aan de rechter kant op "pages" (bladzijden)
  met titel "Apeldoorn 2013 miniature fair"
  Groetjes van
  Noëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat jij het ook naar je zin hebt gehad.
  Ik vond de opstelling van de beurs ook veel overzichtelijker.
  Het was zaterdag wel warm.
  Ik zie dat je mooie kruikjes hebt gekocht van Elisabeth.
  Ik wens je een hele fijne week.
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, heerlijk hè, die vernieuwde indeling: ik vond het stúkken beter zo!! Ik vond het alleen erg warm in de hal, maar dat zullen bij mij de "jaren" zijn, vermoed ik ;)!!
  Jij hebt echt geweldige aankopen gedaan, vooral die Elisabeth Causeret vazen/kruikjes, ze zijn inderdaad vakwerk! Ben benieuwd naar je nieuwe workshopje. Het lijkt me fijn om zo dichtbij te wonen, ik moet er altijd een heel eind voor rijden, ben altijd doodmoe als ik terug thuis ben. De beurzen in het westen liggen daardoor ook voor mij nogal buiten bereik, Rijswijk schijnt altijd heel gezellig te zijn, zeggen ze.
  Nou, geniet er maar fijn van!
  Groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Interesting finds you have. Glad you got to the show and had a good time.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie aankopen heb je gedaan Helma! Oh, die vaas heb ik ook ;-) Mooi spul maakt ze toch! Ik vond de hal ook veel overzichtelijker zo, het terugvinden van een stand kostte dit keer niet zoveel moeite!

  BeantwoordenVerwijderen