Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

maandag 20 oktober 2014

Ot en Sien

In augustus werd ik verrast door een aantal vriendinnen met een tweetal cadeautjes. Ze hadden een paar dagen daarvoor de jaarlijkse vriendinnen fietstocht gehad, dit jaar richting Barneveld. Ik had een paar dagen ervoor een misstap gemaakt  zodat een 30 kilometer fietsen iets te veel gevraagd was voor mij. Ik was al blij de huis , tuin en keuken dingen rustig te kunnen doen. Jammer maar ja soms is het niet anders.
Op de dag van de fietstocht ben ik wel om 9 uur nog even naar het verzamelpunt gefietst om gezellig met elkaar een uurtje koffie te drinken. Daarna zijn ze op de fiets gestapt en ik ben huiswaarts gegaan.

Een paar dagen later kreeg ik dit leuke dienblaadje met het welbekende leesplankje van Cornelis Jetses erop.
Wat leuk met Ot en Sien en alle andere figuren! Een miniatuur 1:1 dienblaadje.


Uit het tweede pakje kwamen 3 leuke magneet schilderijtje van Wim, Zus en Jet.


Deze schilderijtjes zijn 3,8 cm bij 3,2 cm kleinDeze drie schilderijtjes liggen vanaf augustus te zwerven in mijn kamer. En ineens van het weekend kreeg ik het idee om het te gaan gebruiken in de Toyshop en dan gelijk een klein Ot en Sien hoekje erbij te maken.
En zo kwam ook nu het leesplankje 1:12 te voorschijn die ik jaren geleden van mijn ouders kreeg. Dit lag al jaren netjes opgeborgen om ooit ergens te gaan gebruiken. ......dus nu in The Toyshop!Verder ga ik aankomende zaterdag bij The Dollhouse Nederland Show in Apeldoorn op zoek naar serviesgoed van Ot en Sien. Het zou leuk zijn om nog een  ontbijtsetje voor kinderen te kunnen samenstellen. Het zal wel zoeken worden want er is niet veel Ot en Sien serviesgoed meer te koop heb ik gemerkt.

Ik heb ook nog een leuk printje van een boekje van Ot en Sien gekregen.

En natuurlijk hou ik mij aanbevolen voor meer printjes en tips  van Ot en Sien items. Ik zou in ieder geval nog graag een puzzel van dit thema straks er bij willen hebben.Lieve groet Helma  

5 opmerkingen:

 1. Helma, leuk dat je zaterdag ook gaat, hopelijk zien we elkaar, al is het maar even!

  Leuk hoor, Ot en Sien, vroeger toen ik nog thuis woonde, spaarde ik er spulletjes van, natuurlijk 1:1. Maar het blijft toch leuk, dus ben benieuwd wat je ervan gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij All4dolls heb ik Ot en Sien serviesgoedjes gezien. Kop en schoteltjes b.v. Misschien een tip voor jou??
  Groet, Rya, Rotterdam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Ria,

   Ook ik had dit gezien bij All4dolls en vanmorgen in alle vroegte dit besteld: 2 bordjes en 2 kop en schotels. Ik kan het zaterdag in Apeldoorn ophalen. Nu nog op zoek naar 2 mokjes zaterdag want die zie ik nergens meer staan. bedankt voor meedenken Rya

   Groetjes Helma

   Verwijderen
  2. Vanmorgen zag ik je logje met foto van de kopjes Ot en Sien en zie nu ook pas dat je hebt gereageerd. Time flies, moet je maar denken. Blij dat je wat had aan mijn tip. Succes met alles, warme groet,
   Rya

   Verwijderen
 3. Ja, Ot en Sien, leuk thema en wie kent ze niet? Ik heb echter nog nooit op een beurs iets van dit thema gezien, ik kan je er dus niet mee helpen, helaas....
  Wat naar voor je, dat je een blessure heb gekregen door een misstap, ik hoop dat het nu weer beter met je gaat? Fijn, jou weer terug te zien in blogland.
  Doe rustig aan. Hartelijke groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen