Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

zondag 24 maart 2013

Amish Kijkkamer Part 6

De eerste meubels

Afgelopen donderdag ontving ik per post de eerste twee meubelstukken voor de Amish Kijkkamer ...een ouderwets aanrechtblok en het fornuis. Beide zijn pakketjes van Chrysnbon en het zijn pakketjes die jezelf in elkaar moet lijmen. Ik ben natuurlijk even nieuwsgierig geweest en heb even in de doosjes gekeken....wat een onderdelen en extra accessoires...alles wat op de foto staat zit er ook daadwerkelijk in. Het fornuis wordt vanaf de oven  helemaal van binnen af opgebouwd.....dit wordt heel wat uurtjes knutselen.

Het fornuis neemt in de Amish keuken/huiskamer een centrale plaats in en deze verwarmd ook de hele ruimte. Het aanrechtblok heeft nog een pomp passend bij het simpele leven wat de Amishmensen voor ogen hebben. Met deze twee meubelstukken kan ik wat gaan meten en passen hoe ik de kijkkamer wil inrichten en hoe groot de kijkkamer moet worden......hoe het er straks uit gaat zien wordt steeds duidelijker zo.  


In de film de Witness , een thriller, waar je gelijk een kijkje neemt in het leven van een Amish gemeenschap zag ik dat drinken werd geschonken uit een glazen kan...bij het zoeken naar de meubels bij Chrysnbon zag ik dezelfde kan met glazen dus deze er maar gelijk bij besteld.  Verder nog wat haakjes besteld want bij de Amish is het de gewoonte de  kleren op te hangen aan de muur aan haken. 
Vrijdagochtend ben ik met mijn knutsel vriendin Suzanne bezig geweest om een vergiet te maken van papier voor in de keuken...leuk straks te vullen met wat fruit of groente. Met het resultaat ben ik nog niet tevreden dus dat wordt nog even puzzelen hoe ik dat echter kan laten lijken...dus wordt vervolgt. 


3 opmerkingen:

 1. Zo, heb jij weer wat te doen met al die losse onderdeeltjes.
  Ik ben benieuwd naar het resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaaa Helma, dat zijn hele mooie pakketjes, ik heb ze ook (waar ook alweer ;)?), ze passen heel goed bij de Amish. Heb die film ook verschillende keren gezien, omdat ik dan een goed kijkje kreeg van de Amish binnen in huis, geweldig mooi meubilair en andere spullen!
  Groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Helma, leuke pakketjes heb je besteld, zelf heb ik er ook een paar van Chrysnbon, veel pleziet met het in elkaar knutselen :)
  Fijne paasdagen voor jou en je familie !

  Lieve groetjes Mieke

  BeantwoordenVerwijderen