Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

donderdag 21 maart 2013

Toyshop Part 2

Het is de maand van Muziek!

Deze maand is het thema Muziek voor het maken van speelgoed voor de Toyshop. Ik heb hiervoor verschillende ideeën en het hout ligt al een tijdje te wachten maar er komt niet veel uit mijn handen. Wel werd ik vorige week verrast met een envelop met inhoud van Paula.....onze muziekjuf . Zij stuurde me een prachtig zelfgemaakt miniatuurblokfluitje op....het lijkt zo echt. Ze heeft het gemaakt met behulp van een houtdraaibankje. Toen ik het zag moest ik gelijk aan mijn eigen blokfluit denken... gekregen met een jaar of 8.  Mijn zus en ik volgde een tijd de klavarskribomethode die per post thuisgestuurd werd. Later heb ik het normale notenschrift met behulp van een vriendinnetje en een liedboek aangeleerd ......dit ging spelenderwijs want ik wilde graag mee fluiten met de anderen......daarna heb ik eigenlijk nooit meer de klavarskribomethode gebruikt.
Ik ben gelijk op zoek gegaan naar het lesboekje van  de blokfluitles van mijn zoon om te kijken  of ik hier iets mee kon om te verkleinen......dat boekje is ook al bijna 20 jaar niet gebruikt. Ik zag nu eigenlijk pas dat het lesboekje  er heerlijk oud uit zag met gekrulde bladzijden en met plakband bijgeplakt.....dus echt een hebbedingetje om in 1:12 te hebben.
Als ik dit zo zie dan zou het liedje eigenlijk moeten zijn : "Boer wat vindt je van Paula's blokfluitje"


Heel erg bedankt Paula  voor het blokfluitje.......als muziekjuf heb je vast geen lesboek meer nodig maar er is een toch een miniatuurexemplaar per post voor je onderweg .


  


Voor de minimensjes......allemaal veel noten plezier!

Groetjes Helma

5 opmerkingen:

 1. Wow de blockfluitje van Paula is super mooi.
  liefs van
  Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk verhaal geschreven Helma, en wel handig dat miniatuur lesboek. Ik had die van mij dochter van de week met hetzelfde idee in mijn hand.... Nu alleen nog opzoek naar haar muziekboek van de saxofoonlessen!

  Groet, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O énig, Helma, dat blokfluitje van Paula! Wat lief van haar om je dit blokfluitje te geven! Jouw muziekboekje is trouwens ook een schat van een miniatuurtje, zeg. Het is een goed ideetje, ben alleen mijn eigen muziekboekjes voor blokfluit allang kwijt.
  Zelf heb ik blokfluiten geleerd op een plastic kermisfluit (touwtje trekken gewonnen) en nadat ik na vele uren vals fluiten eindelijk een echte blokfluit kreeg én les :D was het gelijk mooie muziek!
  Fijn weekend, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helma, wat een verwennerij.

  Ik krijg gelijk visioenen bij het zien van je boekje en voor de opleiding heb ik zelfs examen blokfluiten moeten doen. Gelukkig had ik nog een 5.

  Groetjes, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. What a lovely flute! Its a very nice gift =) Hannah

  BeantwoordenVerwijderen