Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

vrijdag 23 november 2012

39e Waterloopleinmarkt

Hergebruik | 17 Mei 2009 | 16:19:25
 
Als het even kan probeer ik ieder jaar mee te helpen met de Waterloopleinmarkt in Ugchelen. Gisteren was de 39 e Waterloopleinmarkt en heb ik achter de hout en rietkraam gestaan. De Waterloopleinmarkt heeft gisteren een bedrag opgebracht  van rond de 37.000 euro. Hier worden verschillende goede doelen mee gesteund. Meestal heb je net voordat de pleinmarkt open is nog even tijd om zelf alvast rond te kijken en eventueel wat te kopen.  De ervarinng leert dat ik de beste kansen heb voor de miniatuurhobby bij de speelgoedkraam, de kraam met verzamelingen , soms curiosa en mijn eigen kraam hout en riet. Net voor de koffie ben ik even langs de andere kramen gelopen.
 
Mijn eerste aanwinst voor 2,5 euro maakte mijn hele dag goed : een Poppenhuis inclusief wat meubeltjes en 3 poppetjes. Ik had gisteren al een vermoeden dat het om een Amerikaans Greeanleaf poppenhuis ging en nu ik op internet heb gezocht blijkt dit ook zo te zijn: The Coventry Cottage. Er moet wel heel veel aan gebeuren want de schilder is niet al te zuinig geweest met de verf op verschillende punten. Ook het dak moet gerepareerd worden en wat stukjes moeten opnieuw gelijmd worden. Het huis is ongeveer 40 cm bij 40 cm groot.
 
 
  
 
 
Verder kwam ik een onderstel van een kinderwagen tegen, een klein houten bloempotje.
Een gietertje vond ik nog in de lunchpauze 
 
 
 
 
s'Middags zag ik vanuit mijn plaats in de hout en riet kraam aan de andere kant van de kraam iets van hout liggen met gebogen rondingen en wat fijngesneden ornamentjes. Omdat ik het druk had met klanten was er geen tijd om er even heen te lopen om goed te kijken wat het precies was. Tussen de klanten door keek ik regelmatig naar wat ik had gezien maar kon niet achterhalen was het nu precies was. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt....het minivirus draaide op volle toeren ! Ik hield het goed in de gaten of het niet opgepakt werd zodat ik beter kon zien wat het precies was maar het voorwerp bleef rustig liggen. Na een half uurtje ,tussen twee klanten door,  vloog ik naar de andere kant van de kraam en legde het voorwerp onder de kraam bij mijn voeten. Ik had in dit ene moment al gezien dat het iets was voor de minihobby. Dus nog een aankoop......
 
 
 
 
 
 
Door in dit kastje twee plankjes erbij t e plaatsen in beide openingen kan ik er een heel leuk 1:144 tafereeltje in maken. Het kastje is ongeveer een half A4tje groot.  
 

1 opmerking:

 1. Eerdere reactie:

  Wat een leuke aankopen heb je gedaan, het poppenhuis heb je toch wel echt mazzel mee gehad. En zo op het oog ziet het er best nog gaaf uit. Mooi huis voor de kerstman of ??????
  Dat onderste kastje heb ik ook, een paar jaar geleden al via marktplaats gekocht. Nooit meer aan gedacht, dus ook niet wat ik er mee kan doen.

  Groetjes Ingrid

  door: 2009-05-17 21:17:06

  BeantwoordenVerwijderen