Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

maandag 26 november 2012

Visserijmuseum Breskens

Inspiratie | 18 Juli 2010 | 16:39:18
 
Tijdens een weekje vakantie in Zeeuws-Vlaanderen kwam ik een kraampje tegen waar ze de techniek van het maken van visnetten lieten zien. Ook werd er van heel dun touw mandjes in allerlei maten gemaakt en er stonden mooie bootjes ten toongesteld.

Dit was een kraampje dat verwees naar het Visserijmuseum Breskens. Ik heb bij dit kraampje een leuk souveniertje gekocht: "een mandje" die vroeger gebruikt werd om de visnetten in op te bergen.


 

        
Volgens de man die het gemaakt had was het gemaakt voor ongeveer de schaal  1 :20. Hij was helemaal verrast dat ik het wilde gebruiken in een poppenhuis en er geen letters op wilde hebben ...de B en R van Breskens. ik had op dat moment al het idee om het mandje voor de Hindelooperkijkkast te gaan gebruiken...dat was tenslotte ook een zeevarend volkje. Allicht dat daar ook zo'n mand in de huiskamer voor andere doeleinden werd gebruikt.


 
 De schelpjes op deze foto zijn gevonden op het strand van Breskens nabij de vuurtoren.
Opvallend was bij het zoeken van de schelpjes dat het per dag heel erg verschilde welke schelpjes er aangespoeld waren. Zeer waarschijnlijk spelen de weersomstandigheden hierbij een rol. Dus het heeft zeker zin om verschillende keren te zoeken naar schelpjes als je daar plezier in hebt. De grote bruine schelp is gevonden bij Het Zwin...dit is een fossiele schelp. Hij is zwaarder en veel dikker als een normale schelp en heeft al heel wat jaren meegemaakt totdat ik het afgelopen week in handen kreeg.  
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten