Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

zondag 25 november 2012

Hindelooper Kijkkamer Part 14

De Vierde Workshopdag
Hindelooper Kijkkast | 13 Mei 2010 | 21:49:32
 
Vanmorgen een rustige start gemaakt en  ik ben wat later als de vorige keren op pad gegaan voor de vierde workshopdag. Het is vandaag Hemelvaartsdag en het  was erg rustig op de weg...heen wel bussen en veel auto's met fietsen achterop,terug had ik de weg haast voor me alleen. 
Natuurlijk hebben we de kijkkasten aan het begin van de workshopdag weer uitgebreid bekeken van elkaar.Wat worden ze leuk.....Stineke had in haar kijkkast ook weer nieuwe miniaturen , de aangeklede baby in Hindeloper klederdracht en de dekenkist met goud gemarmerd vond ik wel heel erg mooi.
De ochtend heb ik besteed aan het invoegen van mijn tegelvloer met gipspoeder.Dit bleek toch soms wat lastig omdat niet alle ruimtes tussen de tegels even diep waren. Maar het is gelukt. Op sommige plekjes moet de kleur nog wat bijgewerkt worden en er moet weer een nieuwe glanslaag over de tegelvloer. Maar je ziet op de foto goed dat het nu gevoegd is.
 


 
 
Na een lekkere lunch hebben we de middag besteed aan het miniatuurschilderen.  Eerst de verschillende figuurtjes geoefend..liggende en staande S-en en het gevoel met de verschillende kwastjes en diktes van de verf krijgen.
En toen de stap gewaagd om het eerste miniatuurtje in Hindelooper stijl te beschilderen met S-en, Krullen en Bloemen. Het effen donkergroene dienblad veranderde in een bloemenweelde. Zowaar...het ging nog goed  ook en zels de bloemen zijn in 1:12...en dan te bedenken dat ik nog nooit geschilderd heb.
 
 
 
 
 
 Het werd zo weer een late middag. Tussen de bedrijven door nog de stoeltjes ( zie foto )uitgezocht, over de verlichting gehad waarbij we nu mooie afwerklatten voor de kijkkast hebben om de snoertjes aan de buitenzijde weg te werken. Ook waren de bedsteetrapjes binnen gekomen. Al met al weer een dag met veel leerzame momenten.   
 
 
 
 
 
 
De workshopdagen voor de Hindelooper Kijkkast zijn nu ten einde. Het zijn voor mij vier leerzame dagen geweest waarbij ik een hele goede aanzet heb gekregen om de kijkkast nu zelf helemaal af te kunnen maken. Veel technieken zijn aan de orde geweest die ik nog nooit zelf gedaan had. Stineke nogmaals bedankt! .
 
Aan de Hindelooper Kijkkast wordt natuurlijk hier thuis verder gewerkt want er is nog veel werk aan de winkel......en wordt hier natuurlijk vervolgd. 
 

3 opmerkingen:

 1. Eerdere reactie:
  Helma, fantastisch mooi, vooral het schilderwerk. Ik doe het je niet na hoor!
  Had even gezegd dat je Hemelvaartsdag naarStineke ging, was ik ook even langs gekomen...
  Groet.

  door: Thea van Hasselt
  thea65.punt.nl 2010-05-16 19:24:38

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eerdere reactie:
  Hallo Helma
  Zo dat is mooi, wat een werk hé maar wat een plezier heb je er van.
  Ik wist echt niet dat je daar zoveel van leerde ! Ook ik heb een behang en verf angst
  gek hé , je vraagd je af waarom maar dat is er gewoon. Dus de hulp van Stineke, ik neem aan dat zij de gene was waar je die hulp van kreeg, heeft je zoveer gekregen dat je
  het aan durfde......pfffff knap hoor ik heb er een heel poosje naar gekeken en vind
  het erg mooi gedaan.!!!!!! heel moedig ook.
  Groetjes Hennie.

  door: hennie. 2010-06-03 13:53:22

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eerdere reactie:
  Voor dat ik zag dat het er vier waren heb ik al antwoord op deze gegeven
  maar ik heb nog wel wat te zeggen hoor. Ik vind het zo knap je vloer...!!!!
  geweldig hoe je dat kan maken !!!!nog nooit aan gedacht dat het zo ook kon !
  En alle materialen voor de schouw zelf gemaakt nou ja, heb je die dan met ladjes op gebouwd ? het lijkt wel een kant en klare. Je merkt wel dat ik heel enthausiast ben
  het is zo verweg van hier anders had ik me denk ik ook wel op gegeven, heeeeeee
  zo'n langzame zucht , jammer maar ik lees bij jou mee komt ook wel goed zo.
  Groetjes Hennie.

  door: hennie. 2010-06-03 15:22:29

  BeantwoordenVerwijderen