Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

woensdag 28 november 2012

Halloween Snoepgoed

On Line Mini Club | 25 Oktober 2010 | 09:52:38
 
Afgelopen zaterdagavond ben ik nog  even bezig geweest met Fimoklei om snoepgoed te maken voor het Halloweentafeltje van de workshop,  Tijdens de workshop op 18 oktober met de Online Miniclub had ik een blaar opgelopen in mjn handpalm van het kneden van de Fimo klei voor de pompoenen......teveel groene Fimo  bij het oranje gedaan.  Daardoor was ik met een steeds groter stuk aan het kneden , ook omdat ik dacht dan hebben de pompoenen straks allemaal dezelfde kleur.......geen slimme keuze achteraf gezien. Het resultaat was dus een forse blaar in mijn rechterhand.
Dus nu na een aantal dagen eerst maar begonnen met het snoepgoed omdat dit met kleinere stukjes Fimo gemaakt kan worden dus minder kneedwerk.
Het maken van de Lollies en de Snoepjes ging best wel goed en er kwam een hoop kennis van de workshop Kersttoonbank ,ook van Els Vaal, vorig jaar oktober weer bovendrijven. Met een paar uurtjes werken was dit het resultaat. 
 
 
 
 
De Pompoentas die bedoeld was voor de lollies is verhuisd naar de grond daar heeft de zwarte kat een lekker plekje in gevonden. De tas was niet te gebruiken met zoveel lollies , het werd topzwaar en viel steeds van het tafeltje. Dus nu in de voorraad nog wat glaswerk opgezocht.
De pompoenen zijn de komende dagen aan de beurt om te gaan maken. Waarschijnlijk ben ik net klaar voor Halloween.
 

4 opmerkingen:

 1. Eerdere reactie:
  mmmmmmmm wat een lekkers allemaal dat vindt ik zo leuk al dat kleine snoepgoed.


  gr.Emma

  ps doe mij maar een onsje lekkers

  door: Emma
  emma15.punt.nl 2010-11-16 14:19:43

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eerdere reactie:
  Nou Emma........dan moet ik nogal....voordat je een ons bij elkaar gemaakt hebt...gebakken fimo is heel licht. Dan heb ik gelijk genoeg om mijn snoepwinkeltje te vullen....maar wel leuk om te doen. In het najaar hebben we halloween snoep in het Markthuisje

  Groetjes Helma!

  door: helma58
  helma58.punt.nl 2010-11-17 15:37:56

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eerdere reactie:
  mmmmmmmmmmmm maar het sziet er ook zo lekkerrrrrrrrrrr uit
  om in te bijten
  ooit wil ik ook eens aan de slag met fimo ooit eens wie weet wanneer

  gr.Emma

  door: Emma
  emma15.punt.nl 2010-11-17 19:43:27

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eerdere reactie:
  Dat had ik vorig jaar ook...ooit eens maar hoe begin je...ik heb een workshopdag gedaan toen met mijn zusje bij Els Vaal......en je gelooft het niet .......het was hard werken die dag maar wat hebben we veel geleerd over Fimo! Vandaar dat halloween eigenlijk alleen een andere kleur was...ik heb het in een avondje gemaakt....en jij maar mmmmmmmmmm roepen.

  Groetjes Helma

  door: helma58
  helma58.punt.nl 2010-11-17 20:30:19

  BeantwoordenVerwijderen