Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

zaterdag 24 november 2012

Gingerbreadhuisje Part 1

Workshop Gingerbreadhuisje
On Line Mini Club | 22 November 2009 | 20:07:35
 
Ik ben vandaag even bezig geweest met de workshop Gingerbreadhuisje van Els als voorbereiding voor morgenavond. De onderdelen van het huisje uitgeknipt en Fimoklei uitgezocht. De bruine Fimo klei heb ik in eeen broodzakje gedaan en in mijn broekzak zacht laten worden ( geleerd van Els op haar workshop Kersttoonbank).


Daarna een balletje maken van de bruine Fimoklei en uitrollen maar. De tip van Els in de beschrijving van de satehstokjes werkt heel goed!
Het model van het huisje snijden moet even precies gebeuren maar is goed te doen. Ik heb daarna nog zuurstokken geprobeerd te maken maar dit moet nog even weer over want dat ging niet helemaal goed. Ik had mooie rode fimo klei met glitterjes erin en dat leek mij erg leuk voor de zuurstokken. Els had mij op haar  workshop al aangegeven dat je bij het gebruik van 2 kleuren beter niet Fimoklei soft kan gebruiken omdat dit gaat doorlopen. Nou dat ging bij deze effect Fimoklei dus ook niet . Bij het uitrollen werd het gewoon 1 kleur dus mooi geen rood met witte zuurstokken. Misschien vanavond nog even verder uit proberen.

 

3 opmerkingen:

 1. Eerdere reactie:
  Dat ziet er al veelbelovend uit Helma en goede tip, ik weet wat ik morgen mee naar mijn werk neem (in mijn broekzak). Jammer dat je zuurstokken niet rood-wit werden maar roze met glitters is toch ook mooi?

  Groetjes, Chris

  door: tureluur
  tureluur.punt.nl 2009-11-22 21:53:53

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eerdere reactie:
  Hallo Chris,

  Ik heb er nog drie lolly's van gemaakt voor de kersttoonbank. Ik loop nu nog met rode fimo classic klei in de broekzak maar het wordt een beetje laat om er nu nog aan te beginnen.

  groetjes helma

  door: helma58
  helma58.punt.nl 2009-11-22 22:26:59

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eerdere reactie:
  De begin is al begonnen. Bij mij is de huisje alles inelkaar vastgelijmd en witte verf als sneeuw geverfd.
  Tot morgenavond.
  Lisette

  door: lisette1
  lisette1.punt.nl 2009-11-22 22:49:2

  BeantwoordenVerwijderen