Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

zondag 25 november 2012

Hindelooper Kijkkamer Part 8

De eerste kleur op de vloer
Hindelooper Kijkkast | 24 April 2010 | 00:33:28
 
Met een fijn recht kwastje heb ik de eerste kleur op de vloer gezet. De foto is genomen nadat ik 1 x de tegels in de groene kleur heb geschilderd. Een schilderklus....is het wel!. Nu zeker in ieder geval nog 2 x eroverheen schilderen ! Maar het begint nu echt al een beetje de sfeer van een Hinderlooper kamer te krijgen.
 
Tegelijkertijd onder het schilderen heb ik nagedacht hoe ik  de achterwand met de bedsteedeurtjes ga afwerken. Op de foto's wat voorbeelden van mogelijkheden met een bijbelse beschildering op de bedsteedeurtjes. Ik vind beide wel wat hebben ...al zal de bovenlat met de groene deurtjes net even wat andere kleurstelling moeten krijgen. Verder oogt het groen wel fris. De zwart rode beschildering is erg mooi en komt heel rustig over...maar had ik de vloer dan niet beter zwart ipv groen kunnen schilderen?
 
 


 
 
De groene deurtjes even van papier gemaakt als voorbeeld
 
 
 
 
 
 
 
De bijbelse beschilderingen uitgeprint op papier in rode , okergele en zwarte kleur.
 
 
 
 
 
 
Welke gaat het worden?
 
 

1 opmerking:

 1. Eerdere reactie:
  hoi Helma,
  beide zijn mooi, het groen past mooi bij de vloer, de zwarte achtergrond is inderdaad wat rustiger, past denk ik ook meer binnen de kleurstelling van de kamer, mn ook bij de gemarmerde balk boven de bedstee. Maar inderdaad dan past de groene vloer er weer minder bij. Wat is de bedoeling met de kleurstelling van de deuren van de bedstee en de lader hieronder. Al nagedacht over de kleur van de haard.
  laat het even weten, dan kan ik ook verder even meedenken.

  door: Thea van Hasselt
  thea65.punt.nl 2010-04-24 21:50:38

  BeantwoordenVerwijderen