Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

dinsdag 27 november 2012

Een Fotoalbum

Workshop Fotoalbum
On Line Mini Club | 16 September 2010 | 10:30:46
 
Op 13 september was er weer een workshop met de leden van de On line Mini Club. Krin had dit keer een workshop voorbereid om een Fotoalbum te maken. En wat voor een......een hele echte met tussenbladen !
Krin had een hele duidelijke werkbeschrijving gemaakt en het was daardoor goed te volgen. Ik heb gekozen voor zwarte  fotobladen en de tussenbladen zijn van echt spinnewebpapier. Deze spinnewebbladen komen nog uit een oud fotoalbum die ik ooit een keer ergens gekregen had op tienerleeftijd, dus bijna antiek.Ik had het kleine album altijd bewaard maar nooit iets meegedaan dus ik heb nu alle spinnewebbladeren eruit gehaald  voor deze gelegenheid( en natuurlijk komen er  meer)
 
Tijdens de workshop heb ik bedacht dat ik mijn kinderfoto's erin ging plakken tot de leeftijd van een jaar of tien. Met dit idee in de gedachten is het logisch dat het fotoalbum straks een plekje krijgt in het Vensterbankhuisje. Hier ben ik mee begonnen rond mijn 50e verjaardag en het is de bedoeling dat daar items in terugkomen uit  mijn leven . Omdat het Vensterbankhuisje een romantische uitstraling krijgt , er komt een romantisch aangekleed bureau in te staan, heb ik dit Fotoalbum ook een romantisch uiterlijk gegeven. Voor het kaft heb ik lichtgroen boekbinderslinnen gebruilkt , ecru kant, wat strassteentjes en een ornamentje.
Het Fotoalbum is 3cm breed bij 2,4cm hoog
 
 
 
 

 
 
Het inscannen en verkleinen van de kinderfoto's had ik ook nog nooit gedaan dus dit was voor mij ook even uitproberen maar met de beschrijving van mijn zusje Thea en de hulp van mijn oudste zoon is het nu helemaal gelukt. Ik heb 28 foto's verkleind en daarna  netjes allemaal in de goede vorm uitgeknipt.
Het is een echt dik Fotoalbum geworden helemaal vol geplakt met 1:12 foto's . Het is maar goed dat de romantische zijden linten aan  het fotoalbum zitten want bij het opbergen in het bureau kan alles goed bij elkaar gebonden worden.  Nu nog even een paar foto's van de binnenkant van het album
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
Krin bedankt voor het bedenken en schrijven van de workshop Fotoalbum. Een pluim heb je wel verdiend!
Goed beschreven en duidelijke foto's met een enorm resultaat! 
 
 
 
 

1 opmerking:

 1. Eerdere reactie:
  Wat leuk Helma!!

  Groetjes, Chris

  door: tureluur
  tureluur.punt.nl 2012-01-06 22:42:23

  BeantwoordenVerwijderen