Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

donderdag 22 november 2012

Paaskastje Part 1

Het begin
 Pasen | 24 Maart 2009 | 14:36:28
 
Dit Paaskastje is gemaakt van een theedoos waar de vakjes voor de theezakjes zijn uit gehaald. Oorspronkelijk moest het een Paasboek worden zoals in de DHN beschreven staat. Ik zelf vond deze optie om het gewoon als een open kastje neer te zetten leuker. We zijn met mijn poppenhuisvriendinnen in het voorjaar van 2007 hiermee begonnen. Mijn kastje is nog niet vol en ik heb nog veel ideeeen om er iets bij te maken. Tot nu toe elk voorjaar ben ik er weer mee bezig. De gele voorjaarskleur moet in ieder geval gaan overheersen in het kastje. Ik wil nog een paasschellekoord borduren, gele bloemetjes op het serviesje maken , een schilderij boven het tafeltje en natuurlijk heel veel voorjaasbloemen.

  


Het paasraam is mijn eerste figuurzaagwerkje.
Deze zijde van het paaskastje moet nog vol met voorjaarsbloemen komen en naast het raam wil ik het schellekoord ophangen.Het kinderwagentje , de narcissen en het kuikenhuisje van een ei op de bovenste plank zijn zelfgemaakt
Het kussentje op de midden plank kan je nog een keer goed bekijken onder miniborduren.
Het paasmandje (ondersteplank) en de hyacint ( op het tafeltje) zijn ook zelfgemaakt.
 

1 opmerking:

 1. Eerdere reactie:

  Ik ken dat, zoveel plannen en zo weinig tijd! t Ziet er al heel gezellig uit, je raam vind ik fantatisch in de vorm van n ei!
  Eigenlijk schandalig dat ik zo lang hier niet ben geweest, er staat nu al zo veel op wat ik nog niet gezien heb........... ik schaam me diep!
  * marlies

  door: marlies van roekel
  lies44.punt.nl 2009-04-21 13:33:49

  BeantwoordenVerwijderen