Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

dinsdag 4 december 2012

Château de Cheverny

Inspiratie | 07 Augustus 2011 | 22:27:14
 
De eerste paar  dagen van mijn zomervakantie bracht ik door in het Loiredal in Frankrijk. Ik verbleef op een camping in Cheverny  ongeveer 20 km van Blois. Vanaf de camping was het zo'n 6 km lopen  naar   Château de Cheverny dus ben ik gelijk op pad gegaan de volgende dag om dit kasteel te bezoeken.
Tijdens de wandeling door weilanden en bos kwam ik dit muurtje tegen waarbij ik gelijk het idee had dat het ooit misschien een mooi doorkijkje voor 1:12 zou kunnen opleveren.
 
 
 
  
 
Na een warme wandeling was het echt de moeite waard om dit kasteel te aanschouwen.
 
 
 
 
 
Nog even de ingang van dichtbij om de mooie ornamenten te kunnen zien.
 
 
 
 
 
Chateau de Cheverny is met een korte onderbreking al vanaf de 14 e eeuw in het bezit van de familie Hurault, de graven van Cheverny. Het huidige gebouw kwam in 1634 gereed.
 
In het kasteel hangt een geborduurd schilderij van de familiestamboom:
 
 
 
 
 
Er zijn maar weinig kastelen die een bezoeker een grotendeels originele inrichting kunnen laten zien, met veel meubilair in de Lodewijkstijlen maar dat kun je in Chateua de Cheverny dus wel zien. De luxe straalt   af  van het vergulde houtsnijwerk, de gebeeldhouwde ornamenten, de statige trap, de bewerkte schoorstenen en de beschilderde plafonds. Hieronder een kleine impressie ...een mooie inspiratiebron!
 
 
De eetzaal
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De trapopgang
 
 
 
 
 
 
 
 
De privé vertrekken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De wapenzaal
 
 
 
 
 
 
 
De koningszaal
 
 
 
 
De grote salon
 
 
 
 
De kleine salon
 
 
 
 
De bibliotheek
 
 

 
In de tuin bevind zich nog een kennel met prachtige jachthonden. Vanuit dit kasteel werd en wordt nu nog steeds de perforcejacht bedreven.
 
 
 
 
 
Verder kun je in de tuinen heerlijk wandelen en eventueel varen. Ook is er in een van de bijgebouwen een permanente tentoonstelling over Kuifje  : de geheimen van Molensloot. Chateau de Cheverny heeft als voorbeeld gediend voor  kasteel Molensloot...een van de boeken en films van Kuifje.

 
 
 
 
Hoe oud zou deze boom wel niet zijn?
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten