Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

donderdag 13 december 2012

Apeldoorns Huuske Part 2

Workshop Cir-Kit in Apeldoorns Huuske
Workshops | 28 Oktober 2012 | 23:22:05
 
Afgelopen vrijdag was er voorafgaand aan de Dollhouse Nederland Show   een workshopdag met  een keus  uit verschillende workshops. Ik heb gekozen  voor de workshop   aanleggen van het Cir- kit systeem in een Apeldoorns Huuske onder leiding van Willem Seepers. Het Apeldoorns Huuske is speciaal voor deze eerste editie van de beurs in Apeldoorn gemaakt   door Kees van Hameren . Voor mij als bewoonster van Apeldoorn een zeer herkenbaar huisje wat je in heel veel    straten hier tegen komt  . Daarnaast heb ik al jaren een Cir-kit systeemset in huis waarbij me niet helemaal duidelijk was wanneeer je wat en op welke plek gebruikte. Dus deze workshop was twee vliegen in één klap...een Apeldoorns Huuske en het Cir  - kit systeeem  onder de knie krijgen. .
Het was een goed voorbereidde workshop waarbij we allemaal een doos materiaal kregen en natuurlijk het Apeldoorns Huuske.  Door de stapsgewijze uitleg van Willem was het allemaal goed te volgen.   We begonnen met het aftekenen van de lijnen waar het kopertape moest worden aangebracht. daarna werden er twee sleuven gemaakt in de achterwand van het poppenhuis om het kopertape naar   de achterwand af te werken  . Toen kon het kopertape op zijn plaats aangebracht worden. Het   intimmeren van  de koperen spijkertje in het begin   gaf nog wat problemen omdat de kopjes   van de mini spijkertjes steeds op het laatste moment krom geslagen werden....maar oefening baart kunst.  Op een gegeven moment had ik door hoe de beste werkwijze was en ja toen gingen ze   er loodrecht in.

 
 
  
 
Rond lunchtijd had ik  toch de binnenkant van het Huuske voorzien van koperband en waren ze verbonden met koperen spijkertjes..      
 
 
 
  
 
Na de lunch werd het kopertape van  de verschillende kamers ( in dit huis de boven en onderkamer) met elkaar verbonden. De trafo en de aansluiting op het  poppenhuis werd uitgelegd  , ook het gebruik van een stekkertje werd besproken. Daarna werd de stroom getest op het kopertape doormiddel van een tester die bij stroom opgloeide. Nu werd het tijd om het bijgeleverde hanglampje aan te sluiten. Stapsgewijs werd dit voorgedaan en uitgelegd ..........en ja je zult het niet geloven rond drie uur was er licht in het Apeldoorns Huuske....
 
 
 
 
 
Thuis  heb ik eerst het frontje en alle geleverde onderdelen erbij gepakt om te controleren  of al het materiaal voor de afwerking van het poppenhuis in het pakket zat.
 
 
 
 
 
En toen was het wachten tot het wat donkerder werd om het licht goed te zien kunnen branden......
 
 
 
 
 
 
Een mooi doorkijkje na een geslaagde workshopdag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuk huisje is dat. Die erker is leuk! Je weet nu in ieder geval hoe je cirkit moet aanleggen. Ik ben benieuwd hoe het huisje gaatworden. Groetjes, Jolinda.
  door: jolinda2000
  jolinda2000.punt.nl 2012-10-29 00:02:02

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helma, sorry dat mij foto s niet doorkomen. Leuk verslag. Het was een gezellige en leerzame dag! Groetjes, Thea
  door: Thea 65 2012-10-29 01:11:34

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk en er is al een bewoner in bezig ook.
  Groetjes, Nienke.

  door: woudaswondertjes
  woudaswondertjes.punt.nl 2012-10-29 16:51:27

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Huuske met Cir kit..heb je wat geleerd hoe het moet. Veel plezier met Huuske

  door: lisette1
  lisette1.punt.nl 2012-10-29 19:19:30

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een vrezelijk leuk huisje is dat.

  En een gezellig verslag.

  gr, CL.

  door: Clari
  clarimini.punt.nl 2012-10-30 10:07:16

  BeantwoordenVerwijderen