Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

dinsdag 4 december 2012

Château Chambord

Inspiratie | 09 Augustus 2011 | 22:16:41
 
Tijdens mijn verblijf in het Loiredal heb ik nog een kasteel bezocht: Château Chambord. Als ik dit kasteel moet omschrijven kan dat in één woord en dat is  indrukwekkend.
Dat gevoel begint al als je ernaar toe wandelt op het moment dat de eerste torens opdoemen en neemt alleen maar toe hoe dichter je bij komt. Binnen in het kasteel is het niet anders ...je waant je echt in een hele andere wereld. Het is niet zo dat dit kasteel zo weelderig is ingericht want het meeste interieur heeft de Franse revolutie niet overleefd......... Het is eerder de grootte en de bouwstijl van dit immense kasteel met meer dan 400 kamers. De binneplaats, de galerijen , de zalen de zijtrapjes , de ronden trappen en niet te vergeten de centrale  trap. Hier een kleine indruk......
 
 
 


 
 
 
 
 
De plattegrond van Château Chamvord  
 
 
 
Een foto vanaf de binnenplaats
 
 
 
 
 
Een blik op de binnenplaats vanaf de bovenste verdieping. Je kunt hier goed de wenteltrap zien  die in de   hoeken van het kasteel te vinden waren. Niet in het kasteel zelfmaar ande buitenzijde van de binnenplaats.
 
 
 
De hoekwenteltrap van dichtbij
 
 
Enkele zalen zijn ingericht
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Midden in het kasteel zelf is een dubbele wenteltrap gebouwd die schitterend bewerkt is. Men sluit niet uit dat dit ingenieuze werkstuk, waarop de op en de neergaande personen elkaar niet ontmoeten op de trap is ontstaan uit het brein van Leonarda da Vinci.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Een kijkje op de hoogste verdieping
 
 
 
 
 
Een foto gemaakt vanaf de oprijlaan van de voorkant van Château Chambord
 
 
Een bezoek zeker waard!
 
 

2 opmerkingen:

 1. Zucht.......mooi hè!!! Ben er vorig jaar ook geweest. Ik denk dat we dit jaar nog een keertje gaan.

  Groetjes
  Sjoukje

  door: maisondupompier
  maisondupompier.punt.nl 2011-08-09 23:05:53

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig om weer te zien!!! Ik denk dat wij ook nog wel een keer gaan dit jaar...het is inderdaad een indrukwekkend kasteel!! Eén van de mooiste die ik ooit heb gezien (en dat zijn er veel )

  door: margrietvanderzee
  margrietvanderzee.punt.nl 2011-08-10 06:50:45

  BeantwoordenVerwijderen