Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

zondag 9 december 2012

Het Boerenerf Part 2

Workshopweekend Boerenerf
Het Boerenerf | 17 Maart 2012 | 00:04:02
 
Nu ik dit schrijf is het al weer een week geleden dat ik, samen met  Jolinda en Thea ,in Brabant een workshop weekend heb gehad om samen een begin te maken met het Boerenerf. Vrijdags rond kwart voor vier waren we alle drie gearriveerd  in het huisje vanuit verschillende delen van Nederland. Even lekker bijgekletst en ons gesetteld in onze slaapkamer, gegeten en toen toch het eerste deel van het Boerenerf uitgepakt........we waren toch wel nieuwsgierig .....
 
 

 
 
 
 
 Eigenlijk wilde we alleen even kijken hoe het in elkaar werd gezet maar voordat we er erg in hadden waren we aan het schuren en was het ineens 23.00 uur. Het was echt even flink schuren om de voorgezaagde gaten voor het raam en de deur mooi gelijk en haaks te krijgen. Onder het genot van een wijntje hebben we ook al een deel van de kozijnen van de deur en het raam gemaakt.
 
 
 
 
 
    
Met dit als resultaat....
 
 
 
 
De volgende ochtend zijn we rustig opgestaan en het was tegen het middaguur dat ik zelf weer aan de slag ging met het Boerenerf. Voor het eerst "het verfrolletje"  uitgeprobeerd..... wat een uitvinding is dit .......het werd een dag van rollen en rollen...alles 4 x in de Gesso. Het leuke was wel om te ontdekken dat het verfrolletje met Gesso een lichte structuur achterlaat.
 
 
 
 
 
 
 Ondertussen kregen we echt het idee dat we op een boerenerf waren want meneer haan deed zijn                rondje door de tuin.
 
 
 
 
 
 
S'middags nog een boswandeling gemaakt en daarna weer verder met het verfrollen. Na een heerlijke pastamaaltijd die Thea had gemaakt ( wel gegeten met het bord op schoot want de tafel was een grote werkplaats) weer verder aan de arbeid. Rond een uur of 11 's avonds zijn Jolinda en ik gestopt ,,,,,Thea stopte tijdelijk want die is toen nog aan het knutselen geweest tot diep in de nacht.
Rond 23.00 uur was dit het resultaat van een dag hard werken:
 
 
 
 
 
  
De volgende ochtend was ik vroeg wakker en tot de schrik van Thea zat ik om half negen s'morgens al te schuren...wat reparatie aan het deurkozijn wat toch wat te groot bleek te zijn en erg klemde na het verven.
Ook de deur zelf werd verder afgemaakt en goed passend geschuurd zodat deze ook na het verven goed dicht kon worden gedaan. Het was deze dag prachtig weer dus ook ruimschoots genoten van het lente zonnetje.......  
 
 
 
 
 
 
en de ontluikende natuur.
 
 
 
 
 
 
Onze workshoptafel bleef een tijdlang leeg omdat we heerlijk uitgebreid aan de koffie zaten op het terras maar je kunt nog wel zien dat hier hard aan gewerkt is........
 
 
 
 
 
 
Rond drie uur zijn we alles in gaan pakken maar eerst hebben we deze foto nog gemaakt om even ons resultaat van ons workshopweekend te laten zien.
 
 
 
 
 
 
Het rechter Boerenerf is van Thea, het middelste is van Jolinda en de linker is van mij.
Nu mogen we zelf  thuis  verder het tot een goed eind knutselen!
  
 
Zeker is wel dat dit ons prima is bevallen en zeker voor herhaling vatbaar!4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk verhaal. Heb van de week de foto's uitgebreid zitten bekijken en nog es nagenoten! En jazeker, volgend jaar weer! Groetjes, Jolinda.
  door: jolinda2000
  jolinda2000.punt.nl 2012-03-17 08:32:24

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was puur werkend genieten meiden! Wat een leuk verslag!

  door: nalladris
  nalladris.punt.nl 2012-03-17 11:36:56

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat gezellig omdat project zo met zijn drieen te doen!!!!!! Genieten !en het wordt nu al mooi!!! nog veel plezier met zijn drieen!!

  groetjes Petra

  door: petranina
  petranina.punt.nl 2012-03-18 21:21:55

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij het lezen van het verslag komt het hele weekend weer terug. Het was erg gezellig he!!!
  Inmiddels al weer een stapje verder?

  Groetjes, Thea

  door: thea65
  thea65.punt.nl 2012-03-18 22:17:58

  BeantwoordenVerwijderen